Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Az év cseréje: Eto\'o az Interben, Ibra a Barcelonában

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A barcelonai Sport szerint csütörtökön, éjfél előtt néhány perccel megköttetett a nagy üzlet: az olasz bajnok Inter és a spanyol bajnok Barcelona elcseréli középcsatárát. Zlatan Ibrahimovic a katalánokhoz szerződik, míg Samuel Eto\'o a milánóiaknál folytatja pályafutását. A fekete-kékek még megkapják kölcsönjátékosként Alekszandr Hlebet is.

Az ügylet után gondolkodhatnak majd a statisztikusok, hogy mennyi is valójában az Ibracadabrának becézett svéd ára: az Inter ugyanis a kameruni és a fehérorosz játékos mellett még 42 millió eurót is kap a Barcelonától. Az ügylet minden bizonnyal azt jelenti, hogy a Barça nem tudja megszerezni David Villát a Valenciától, s nem valószínű, hogy nagy összegeket mozgósítana Diego Forlán megvételéért.

Ibrahimovic, a katalán sportnapilap szerint, hozzájárult évi 13 millió eurós fizetésének csökkentéséhez (ezt annál is könnyebben tehette, mert az olasz és a spanyol adószabályok különbözősége miatt valójában így sem keres majd kevesebbet), míg Eto'o megkapja az Intertől kért évi 13 milliót, méghozzá öt éven át, ami összesen 65 millió eurót jelent.

Érdekes, hogy az Inter és a Barcelona között a mostani a második tranzakció a héten, a katalánok korábban 4,5 millió euróért megvették Maxwellt, a milánóiak brazil hátvédjét. Az Inter csütörtökön egy világbajnokkal erősítette meg a keretét: Lúcio, a brazil válogatott csapatkapitánya 8 millió font ellenében került a fekete-kékekhez.

A vezető olasz sportnapilap, a La Gazzetta dello Sport még nem kezeli tényként a cserét, de megerősíti a tárgyalások tényét. Szavazásán az olvasók több mint 70 százaléka szerint Morattinak el kell fogadnia a Barcelona ajánlatát, jöjjön Eto'o és 42 millió euró az előző három bajnoki címet némi túlzással egyedül megnyert Ibrahimovicért. A madridi Marca is visszafogott még, a címe: Ibrahimovic egy lépésre a Barcelonától