Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Kemény Dénes kihagyta Szécsi Zoltánt a vb-csapatból

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Kemény Dénes, a férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya a vasárnap zárult Unicum Kupa után csapatot hirdetett a két hét múlva kezdődő római világbajnokságra.

A szakvezető közvetlenül a megbeszélés után a nemzeti csapat honlapján keresztül hozta nyilvánosságra, hogy mely 13 játékosának szavazott bizalmat. Az együttesben ezúttal nem kapott helyet a háromszoros olimpiai bajnok kapus, Szécsi Zoltán, rajta kívül az eddig együtt készülő 16-os keretből Mátyás Zoltán és Török Béla maradt még ki. A pekingi olimpiai bajnokok közül nyolcan kerültek be a keretbe.

Szécsi mellőzéséről a következőket mondta a kapitány: "Zoli teljesítményén az látszott, hogy sok apró sérüléssel küzd. Ettől még nem nyújtott a felkészülés alatt gyengébb teljesítményt, mint a másik két kapus, sőt bizonyos időszakban jobb volt, de ennyi apró sérüléssel egy kéthetes világbajnokságon, egy ilyen fontos poszton nagyon kockázatos lenne az ő szerepeltetése. Most a válogatottban eltöltött kilenc vagy tíz szezonja után lesz egy olyan nyara, hogy egészségi állapotát szépen rendbe tudja tenni."

Az olasz fővárosba utazók névsora:
Gergely István (Honvéd), Nagy Viktor (Vasas) - kapusok
Biros Péter (Eger), Gór-Nagy Miklós (Budva), Hárai Balázs (Eger), Hosnyánszky Norbert (Vasas), Kis Gábor (Vasas), Kiss Gergely (Primorac Kotor), Madaras Norbert (Pro Recco), Szivós Márton (Honvéd), Varga Dénes (Vasas), Varga Dániel (Vasas), Varga II. Zsolt (Eger) - mezőnyjátékosok