eur:
394.45
usd:
370.3
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Magyarok a Liverpool keretében, Figo visszatérhet - hírek és pletykák

Két magyar futballista is a Liverpool felnőtt csapatának keretével készül a nyáron. Carlo Ancelotti még egy kreatív játékossal erősítené meg a Chelsea-t, és várhatóan továbbra is számíthat Decóra és Ricardo Carvalhóra, akiknek megszerzéséről letett az Inter. A Milan amerikai védővel erősített, a következő vétel pedig egy csatár lehet. Az Inforadio.hu rendszeresen beszámol a legfrissebb átigazolásokról és pletykákról, így elsőként tudhatja meg, kedvenc csapata kikkel erősítene.

Spanyolország

A Real Madrid visszavett az elmúlt hetek szédületes tempójából az átigazolási piacon, ám a négy labdarúgóra elköltött több mint 200 millió euró után ez némileg érthető is. A királyi klub további kiszemeltjeivel megakadtak az egyeztetések: a Real soknak tartja a Liverpool által Xabi Alonsóért kért összeget, míg Franck Ribéryt nem engedi el a Bayern München. Jorge Valdano a Cadena Ser rádióállomásnak nyilatkozva ugyanakkor kiemelte: még 2-3 igazolást tervez nyáron a klub, egyikük középpályás lehet.

Távozók is bőven lehetnek Madridban, várhatóan köztük lesz a télen megvett Klaas-Jan Huntelaar is. A holland csatárról a Milan lemondott, így a Manchester United lehet a befutó, amennyiben megadja a madridiak által kért 23 millió eurót. Érdekes, hogy Huntelaart az a Karim Benzema szoríthatja ki a csapatból, akit éppen a Manchester United orra elől szerzett meg a Real.

Hétfő esti bemutatása óta már több mint ötezret adtak el Cristiano Ronaldo mezéből, ez 400 ezer eurós bevételt jelent a klubnak. Ha ilyen ütemben fogynak a trikók, akkor gyorsan behozza 94 milliós vételárát a királyi klub új szerzeménye.

A spanyol bajnok és BL-győztes Barcelona továbbra is kevésbé aktív a piacon. A katalánok nem tettek le Javier Mascherano megszerzéséről, de az argentin középpályásról nem hajlandó lemondani Rafa Benítez, a Liverpool edzője. Egy másik régóta húzódó ügy közben megoldódott, ugyanis meghosszabbította szerződését Victor Valdés, az együttes kapusa. A 27 éves hálóőr további négy évre írt alá, így a megállapodás 2014 júniusáig tart, és az új kontraktusban Valdés kivásárlási árát 100 millió euróról 150 millió euróra növelték.

Közben folytatódik a flörtölés Andrej Arsavin és a Barcelona között: az Arsenalban szereplő orosz sztár ügynöke arra kérte a gránátvörös-kékeket, hogy tegyenek ajánlatot a támadóért.

Már nem kell feltétlenül eladnia legjobb labdarúgóit a spanyol bajnokságban szereplő Valenciának - jelentette be Vicente Soriano, a klubot működtető társaság új főrészvényesének képviselője, mivel egy montevideói székhelyű cég 500 millió euróval beszáll az egyesületbe. A Turia-parti egyesület az új arénája építése miatt meglehetősen eladósodott, emiatt úgy tűnt, kénytelen megválni legjobbjaitól, köztük a Real Madrid és a Barcelona által is csábított David Villától, valamint David Silvától és Juan Manuel Matától.

Olaszország

Olasz lapértesülések szerint az Arsenal alulmaradt a Juventusszal szemben a Fiorentinában szereplő brazil védekező középpályásért, Felipe Melóért folyó versenyfutásban. A firenzeiek korábban közleményben jelezték, hajlandóak bevonni az üzletbe az Arsenal játékosát, Emmanuel Ebouét is, így csökkentve a 25 millió euróra taksált Melo vételárát. A Juventus ugyanakkor gyorsabb volt, és 20 millió euróért, valamint Marco Marchionni játékjogáért megszerezték Melót.

A Milan az amerikai válogatott védőjét, Oguchi Onyewut szerezte meg a Standard Liege-től. A 27 éves labdarúgó ingyen érkezett és három idényre kötelezte el magát a milánói klubbal.

A piros-feketék továbbra is csatárt keresnek, és Edin Dzeko, valamint Klaas-Jan Huntelaar után immár Luis Fabiano az egyetlen kiszemelt. A Sevilla brazil támadója 20 millió eurót kínál a Milan, de a Sevilla 30-at kér.

Areido Braida, a Milan átigazolási ügyekért felelős igazgatója Brazíliába utazott, hogy részt vegyen Alexandre Pato esküvőjén. Lapértesülések szerint a Sao Paolo vezetőivel is tárgyal Hernanes és Miranda ügyében. Brazil lapértesülések szerint Mirandának 14 millió euró az ára, míg Hernanesért 40 millió eurót kér a brazil klub elnöke. A Milannak még egy kiszemeltje van Brazíliából, az Internacional csatára, Nilmar.

A másik milánói csapat, a címvédő Inter az egyik legtehetségesebb brazil futballistát szerezte meg: a fókacselről elhíresült Kerlon 2012-ig írt alá, miután az előző idényt a Chievónál töltötte. A kék-feketék Diego Milito és Thiago Motta megszerzése után várhatóan kevés aktivitást mutatnak a nyáron, ugyanis Massimo Moratti klubelnök szerint a keret megfelelő erősségű.Anglia

A sikeres orvosi vizsgálat után aláírta hároméves szerződését Jurij Zsirkov, a Chelsea orosz szerzeménye. A 25 esztendős futballista 18 millió font fejében költözött a CSZKA Moszkvától Londonba. Zsirkov legfontosabb feladatának azt tartja, hogy megtanuljon angolul.

A Kékek új menedzsere, Carlo Ancelotti első nyilatkozataiban világossá tette, hogy John Terryt semmi pénzért nem hajlandó elengedni. Sajtóhírek szerint a Manchester City 30 millió fontot kínált az angol válogatott védőért.

Az olasz menedzser eddig három labdarúgóval erősített, de azt mondta, további igazolások várhatóak, különösen egy kreatív játékos megszerzését tartja fontos célnak. Franck Ribéry megszerzését szinte lehetetlennek tartja Ancelotti, míg Andrea Pirlo és Alexandre Pato esetleges leigazolásáról ezúttal nem beszélt. A szakvezető továbbra is szeretné leigazolni Carlos Tévezt, míg a Real Madridban szereplő Wesley Sneijder a B terv lehet számára. Az olasz tréner szólt arról is, hogy csütörtökön találkozik Andrij Sevcsenkóval, ekkor tárgyal az ukrán csatárral sorsáról.

A Chelsea-hez kapcsolódó hír az is, hogy az Inter egyelőre lemondott a londoniak két portugáljáról, Decóról és Ricardo Carvalhóról, mivel magasnak tartja árukat.

A Manchester United harmadik igazolása a francia Gabriel Obertan lehet Antonio Valencia és Michael Owen után. A Bordeaux 20 éves játékosa 8 millió fontért érkezhet az angol bajnoki címvédőhöz. Obertan hétfőn már az orvosi vizsgálaton is átesett. Sir Alex Ferguson másik kiszemeltje a már említett Klaas-Jan Huntelaar.

Közben négy évvel meghosszabbította szerződését az együttes második számú kapusa, Ben Foster. A 26 esztendős angol hálóőr négy éve áll a klub alkalmazásában, azóta tízszer szerepelt az első csapatban, és nagy szerepe volt abban, hogy a United az elmúlt szezonban megnyerte a Ligakupát. Ferguson a hamarosan visszavonuló Edwin van der Sar utódjának tartja a kapust.

A héten kezdte meg a felkészülést a Liverpool is, és az együttes több fiatal tehetsége, köztük Németh Krisztián és Gulácsi Péter is az első csapat keretével tréningezik. A Vörösök július 15-én játsszák első felkészülési mérkőzésüket Svájcban, a St. Gallen ellen.

Az angol bajnokság legaktívabbja, a Manchester City két csatárától is meg fog válni: a brazil Jo újabb egy évet fog az Evertonnál tölteni, míg Benjani Mwaruwari a Portsmouth-hoz térne vissza.

A Blackburn menedzsere, Sam Allardyce lemondott Ruud van Nistelrooy leigazolásáról, de próbajátékra hív egy másik rutinos támadót, Christian Vierit, míg a Tottenhamet irányító Harry Redknapp a nyáron visszavonult Luis Figót próbálja meg rábeszélni, hogy folytassa a játékot a londoniaknál.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×