eur:
395.8
usd:
366.89
bux:
65576.79
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Overdose kihagyja az első angliai futamot!

Egy jó hír és egy rossz: Overdose lába ígéretesen gyógyul, ám ki kell hagynia a május 23-i angliai futamot. Mikóczy Zoltántól megtudtuk, a francia specialista beavatkozása sikeres volt, de a lónak még legalább egy hétig pihennie kell, így nem készíthető fel a Temple Stakes futamra.

A francia csodakovács szombaton megtalálta és eltávolította a gennyes tályogot Overdose patájából. Vasárnap reggelre a ló állapota sokat javult, amit az is jelez, hogy Overdose korábban beteg bal mellső lábát terhelve a jobb mellsőre is megkaphatta a ragasztott patkót - mondta Mikóczy Zoltán, Overdose tulajdonosa.

Jó hír tehát, hogy a ló gyorsan javul, a tünetek el fognak múlni - összegezte Mikóczy. Rossz hír azonban, hogy ki kell hagyni a május 23-i versenyt, hiszen Overdose számára egy hétig még csak a járás engedélyezett, nagyobb terhelést nem kaphat.

Szerencsére szervi elváltozás nincs Overdose lábában - mondta az Inforadio.hu kérdésére Overdose tulajdonosa. Mikóczy Zoltán hozzátette: az elmúlt heti betegséggel együtt ez 14 napos kiesés, ezt figyelembe kell majd venni Overdose ismételt felkészítése során.

A kihagyott májusi futam hiányozni fog, hiszen Overdose formába hozását erre építve terveztük - mondta kérdésünkre. "Összességében ez még mindig a jobbik megoldás, hiszen a legfontosabb Overdose egészsége és jövője" - fogalmazott a tulajdonos.

Arról még nem hoztak döntést, hogy az új helyzetben mikor utaztatják Angliába a lovat.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Újabb drámai részletek a németországi buszbaleset ügyében

Egyelőre nem sikerült kideríteni, hogy mi okozhatta a Lipcse közelében történt buszbalesetet. Az egyik utas szerint a szolgálatban lévő két sofőr baleset idején éles vitát folytatott egymással, ami elterelhette a kormánynál ülő vezető figyelmét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×