Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Görbiczék fontos győzelme

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A továbbjutás szempontjából fontos győzelmet aratott a magyar női kézilabda-válogatott a lengyel csapat ellen az olimpiai selejtező bukaresti csoportjának első mérkőzésén (39-30). Tóth 14, Görbicz pedig 12 gólt dobott.

Az első bukaresti összecsapásnak óriási tétje volt, hiszen az erőviszonyokat ismerve, a papírforma alapján a románok mellett a magyar vagy a lengyel csapat továbbjutása valószínűsíthető. A két gárda legutóbb a decemberi, franciaországi vb-n találkozott, akkor a magyarok sokáig hátrányban voltak, majd jó hajrával nyertek 28-26-ra.

Tóth bombája vezette fel a csatát, aztán lépéselőnybe került a rivális, ráadásul Szamoránskyt 2-4-nél kiállították. A Hypo légiósa sokat vállalt magára, a 8. percben már a negyedik gólját jegyezve egyenlített (5-5). Nagy iramban pörögtek az akciók, a játékosok nem csak azért futottak sokat, mert a csarnokban szokatlanul hideg volt...

A lengyelek kezdtek jobban

A folytatásban váltott vezetéssel együtt haladt a két együttes, majd Pálinger és kollégája, Chemicz egyre jobban bemelegedett. Igaz volt ez Kudlaczra is, aki a lengyel gólok felét lőtte. Az irányító Görbiczet - aki nagymamája csütörtöki halála miatt gyászszalagot viselt - eredményesen kapcsolták ki a lengyelek a játékból, és a beállósok sem tudtak labdákat kapni.

A második félidő elején sem találták igazán a ritmust a magyarok, a lelkes ellenfél pedig - Kudlacz tizedik találatával - már 22-20-ra vezetett. Több poszton is cserélt a most debütáló Hajdu János kapitány, szükség is volt rá, mert nyögvenyelős volt a játék.

A meccs kétharmadánál beindultunk

Aztán a 40. percben sikerült fordítani (23-22), Görbicz ugyanis az új társakkal - főleg Ferlinggel - jobban megtalálta az összhangot. Ehhez jött még, hogy Pálinger egyre többet hárított.

A lengyelek is taktikát váltottak, és egyenlítettek is, ám fordítani nem tudtak. A Hajdu-csapat ugyanakkor "viszontválaszában" javította támadójátékát, ennek köszönhetően elhúzott. A rivális az 53. percben, 32-28-nál időt kért.

A hajrában a magyarok tovább növelték a különbséget, ami azért is volt lényeges, mert ezzel nagy valószínűséggel elejét lehetett venni, hogy egy esetleges körbeverésnél a románok és a lengyelek "kisakkozzák" a Hajdu-alakulatot. A magyar válogatott végül 39-30-ra győzött.

Szombaton a házigazda, vélhetően 5400 néző támogatását élvező román csapat lesz az ellenfél.