eur:
394.49
usd:
370.32
bux:
65237.58
2024. április 23. kedd Béla

A Liverpool simán kiejtette az Intert

Utolsóként a Liverpool került be a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjébe. Az angol együttes hazai 2-0-ás sikere után a San Siro Stadionban 1-0-ra győzött az Inter ellen. A visszavágón Fernando Torres szerezte a gólt.

Nem sikerült az Internek a bravúr - sőt a Liverpool nyerni tudott a San Siróban is, s így kettős győzelemmel jutott a legjobb nyolc közé a labdarúgó Bajnokok Ligájában. A Fernando Torres találatával 1-0-ra nyerő Vörösök mellett további három angol csapat (Arsenal, Chelsea, Man United), valamint a Barcelona, a Schalke, az AS Roma és a Fenerbahce várja a péntek délutáni sorsolást.

Amióta Rafa Benítez a Liverpool menedzsere, még nem kapott 90 perc alatt két gólt az egyenes kieséses szakaszban a csapata a BL-ben. Amióta a csoportkör 3. fordulója után nagy bajba kerültek a Vörösök, mindössze egy gólt kaptak, a Besiktast 8-0-ra, a Portót 4-1-re, a Marseille-t 4-0-ra, az Intert az Anfield Roadon 2-0-ra győzték le. Mindez nem sok jót ígért az olasz bajnokság listavezetőjének.

Mégis: megvolt Roberto Mancini csapatának az esélye a győzelemre. Elsősorban Júlio Cruz és Zlatan Ibrahimovic "bűne", hogy ez nem így történt: az argentin három, a svéd két nagy helyzetet is elrontott.
Köztük Nicolas Burdisso kapott egy piros lapot - az Inter tehát, akárcsak az első mérkőzésen, most is emberhátrányba került, s ez újfent megpecsételte a sorsát. A 64. percben Fernando Torres helyzetbe került, s ha abba kerül, mostanában mehetnek a többiek középkezdéshez.

A spanyol szupersztár megszelídítette a labdát, aztán a tizenhatos vonalán kívülről, fordulásból éles lövéssel a jobb alsó sarokba vágta a labdát. Júlio Cesarnak esélye sem volt a hárításra.

Az idényben már a 26. gólját szerző Torres ezzel sokat tett a győzelemért, de nem csak ő játszott jól az angol klub tagjai közül: Pepe Reina, valamint a két védekező középpályás, Javier Mascherano és Lucas Leiva is elsőrangú teljesítményt nyújtott.

A Liverpool lett a nyolcaddöntő negyedik angol csapata - korábban még sohasem volt példa arra, hogy a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének felét ugyanaz a nemzet adja. Érdemes még megjegyezni, hogy a tavalyi elődöntősök közül a három angol (Liverpool, Chelsea, Manchester United) most is versenyben van.

A negyeddöntők (és az elődöntők) sorsolását pénteken, magyar idő szerint 13 órakor tartják Svájcban.

Internazionale-Liverpool 0-1
Továbbbjutott a Liverpool 3-0-val

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
A kamatdöntés döntheti el a forint sorsát

A kamatdöntés döntheti el a forint sorsát

A nemzetközi piacokról a beszerzésimenedzser-index (bmi) jelentések mozgathatják meg a devizapiacokat, míg magyar szempontból a legfontosabb a Magyar Nemzeti Bank délutáni kamatdöntése lesz. Hétfőn végül a forint nagyjából a nyitó szint körül fejezte be a napot, de hétfőn egyelőre enyhe gyengüléssel indított. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×