Inforádió

Meghallgatom Élő adás

\"Évek óta minősíthetetlen szakmai munka folyik az Újpestnél\"

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Óriási a különbség a magyar és az osztrák jégkorong-bajnokság színvonala között - mondta az InfoRádióban Tóth István, a két ligában egyaránt elindult Alba Volán elnöke.

A csapat kinőtte a magyar bajnokságot, és mivel az Interliga megszűnt, a szezon előtt új lehetőséget kellett keresnünk - elevenítette fel a sportvezető, hogy a székesfehérvári egyesület miért vett részt a szomszéd ország élvonalbeli küzdelmeiben.

Az Alba Volán ebben a sorozatban utolsó lett, de a magyar bajnokságban jó eséllyel vág neki a címvédésnek. Pedig mivel az ob I alapszakaszában fiataljait szerepeltette, azt az utolsó helyen zárta, és idegenben kellett és kell megkezdenie párharcait az egyenes kieséses szakaszban.

Joós Zoltán, az Újpest szakosztályelnöke korábban az InfoRádióban azt mondta, hogy sokat ártott az Alba Volán az ob I színvonalának azzal, hogy legjobbjait az alapszakaszban nem szerepeltette, és ezzel komolytalanná tette a magyar bajnokság első részét.

Tóth István visszautasította a kritikát, szerinte évek óta éppen az ő példájuk viszi előre a magyar jégkorongot, segíti a válogatott játékosok fejlődését.

"Valószínűleg több veresége lett volna az Újpestnek és a többi magyar csapatnak, ha az Alba Volán a legerősebb összeállításában teljesíti az alapszakaszt" - jegyezte meg a székesfehérvári klub elnöke.

"A magyar bajnokságnak az árt, hogy évek óta minősíthetetlen szakmai munka folyik az Újpestnél" - tette hozzá Tóth István, aki sajnálatosnak nevezte a fővárosiak támadásait, amelyeket már nem hagyhat szó nélkül.

Példaként említette, hogy az Újpestben kétszerannyi külföldi játékos szerepel, ráadásul szerinte a vezetők és edzők folyamatosan ingerlik a Megyeri úti játékosokat, ez pedig megmutatkozott az elmúlt hetek egymás elleni meccsein. (Az Újpest nem jutott az ob I legjobb négy csapata közé.)