eur:
392.87
usd:
367.77
bux:
66115.29
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Amputálni kell a síelő lábát - borzalmas videó

Amputálni kell a bal lábát az osztrák Matthias Lanzingernek, aki vasárnap hatalmasat bukott az alpesi síelők Világkupa-sorozatának norvégiai Kvitfjellben rendezett férfi szuperóriás-műlesikló versenyén.

"Sajnos, nem tudtuk stabilizálni a láb vérkeringését, így kénytelenek vagyunk amputálni" - nyilatkozott Lars Engebretsen, az oslói Ullevaal kórház illetékes orvosa a norvég NRK Rádiónak.

Thomas Hölzenbein professzor, salzburgi specialista, aki a baleset után rögtön a norvég fővárosba utazott, úgy fogalmazott, hogy sikerült ugyan némileg helyreállítani a keringést, de a vasárnap óta eltelt időben súloysan károsodtak a szövetek.

A 27 éves síelő elvesztette az egyensúlyát, amikor egy ugrás után talajt ért, és fejjel az egyik kapunak esett, majd eszméletlenül a pályát szegélyező védőhálóba csúszott.

Az ütközésben agyrázkódást szenvedett, továbbá eltörte síp- illetve szárkapocscsontját.

Címlapról ajánljuk

Sárkány, Krokodil és Ragyogás – ezek lehetnek a pusztító izraeli bosszúállók

Izrael bejelentette, hogy nem hagyja válasz nélkül Irán tömeges drón- és rakétatámadását. Dél-Libanonban már meg is ölték a Hezbollah néhány fontos parancsnokát, de lehet, hogy Jeruzsálemben ennyivel nem fogják beérni. Szakértők most azt találgatják, vajon hogyan vághatna vissza Izrael a határaitól több mint ezer kilométerre lévő Iránnak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×