eur:
392.75
usd:
366.42
bux:
66730.53
2024. április 25. csütörtök Márk

Elhunyt Székely Tibor

Életének 86. évében elhunyt Székely Tibor, a Magyar Vívó Szövetség Elnökségének tiszteletbeli tagja, egyben a Nemzetközi Vívó Szövetség (FIE) örökös tiszteletbeli tagja.

Székely Tibor, volt válogatott párbajtőrvívó, csapatban kétszeres magyar bajnok, a Magyar Vívó Szövetség elnökségének tagja, évtizedeken keresztül a Szövetség Műszaki Bizottságának vezetője, mint szakmérnök, elévülhetetlen érdemeket szerzett a tőr- és párbajtőr-, később a kard elektromos találatjelző gépek fejlesztésében. Fő irányítója volt a szentgothárdi magyar vívópenge gyártásnak, kezdetben a fémpástok előállítását is felügyelte.

Mint a nemzetközi Vívó Szövetség (FIE) tagja évtizedeken keresztül az Elektromos Találatjelzési és Műszaki Bizottság meghatározó személyisége, Világbajnokságok és Olimpiai Játékok egész során a FIE delegátusa és bizottsági vezetője volt.

A nemzetközi vívósportban nyújtott kiemelkedő tevékenysége elismeréseként a FIE örökös tiszteletbeli tagjává választották.

Az elmúlt évtizedekben, 2004-ben történt visszavonulásáig, a magyar és a nemzetközi vívóversenyek rendezésének vezető tisztségeit látta el, 1991-ben a budapesti Vívó Világbajnokság Szervező Bizottságának elnöke , a Vívás Versenyszabály-könyv műszaki részének több kiadáson keresztül fordítója és szerkesztője volt.

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Hiába mennek megint a fegyverek, megoldhatatlan problémától szenved az ukrán hadsereg

Hiába mennek megint a fegyverek, megoldhatatlan problémától szenved az ukrán hadsereg

Hosszas huzavonát követően az amerikai képviselőház végül elfogadta az Ukrajnának szánt gigantikus, mintegy 60,8 milliárd dollárnyi segélycsomagot. A hírek szerint a nyugati fegyverek gyorsan a frontra érkezhetnek, hozzájárulva ezzel az ukrán csapatokat érintő súlyos ellátási problémák enyhítéséhez. Kijev azonban egy olyan nehézséggel küzd, amelyen nem tud segíteni Washington sem, ez pedig a harcoló alakulatokat érintő létszámhiány gondja.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×