Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Ferguson: Meglesz Beckham 100. válogatottsága

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Egyre jobban foglalkoztatja az angol közvéleményt, hogy ki lesz a labdarúgó-válogatott csapatkapitánya az új szakvezető, az olasz Fabio Capello irányítása alatt. Választási lehetőségből nincs hiány.

Fabio Capello az Everton-Chelsea Ligakupa-elődöntő alatt beszélt a válogatott - egyben a Chelsea - eddigi csapatkapitányával, John Terry-vel, akitől megkérdezte, mikor várható a felépülése, de nem tett utalást arra, hogy továbbra is kapitányként számítana rá.

Az olasz szakember egyelőre nem terítette ki lapjait, igaz, erre nem is volt szükség, hiszen az idei első, Svájc elleni mérkőzést csak február 6-án játssza az angol csapat.

A csapatkapitányi posztra legkevesebb négy esélyes pályázó van: David Beckham hosszú ideig ellátta ezt a feladatkört, ráadásul - ha Fabio Capello behívja - a Wembley-ben ünnepelheti a 100. válogatottságát.

Sir Alex Ferguson, a Manchester United menedzsere szerint nincs kétség afelől, hogy a kapitány lehetővé teszi majd a középpályás számára, hogy századszor is felhúzhassa a címeres mezt.

John Terry ugyan jelenleg sérült, de klubjában példaszerűen látja el a csapatkapitányi teendőket, így ha ismét egészséges lesz, jó eséllyel pályázik a karszalag visszaszerzésére.

Steven Gerrard, a Liverpool csk-ja viszont jelenleg is egészséges, és klubjában legalább olyan húzóembernek számít, mint John Terry a Chelsea-ben, ráadásul utóbbi sérülése után ő kapta meg a karszalagot.

Nem lehet kizárni azt sem, hogy Fabio Capello választása Rio Ferdinandra esik. Nem meglepő, hogy Sir Alex Ferguson előtérbe tolta ezt a lehetőséget, hangsúlyozva: ha a középhátvéd nem lenne alkalmas angol kapitánynak, akkor nála sem lehetne az.

A közvéleményt azonban nem biztos, hogy lelkesítené ez a döntés, mivel Rio Ferdinand a pályán kívül nem mindig viselkedik sportemberhez méltóan: 2003-ban nyolc hónapra felfüggesztették a játékjogát, mert nem jelent meg egy drogteszten, a vezetéstől pedig már négy alkalommal is eltiltották. Emellett ő szervezte a Manchester United karácsonyi buliját, amely után őrizetbe vették játkostársát, a nemi erőszakkal vádolt Jonny Evanst.