eur:
394.44
usd:
365.25
bux:
65557.21
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Brutális részletek az Arsenal játékosainak nyilvános összeveszéséről

Nem elég, hogy öt gólt kapott az Arsenal a városi rivális Tottenhamtől az angol labdarúgó Ligakupa keddi elődöntőjének visszavágóján, az Ágyúsok két játékosa is egymásnak esett, ez pedig súlyos belső problémákat vethet fel az eddig sikeresen szereplő csapatnál.

Hiába nyert 5-1-re a Tottenham az Arsenal ellen a Ligakupa keddi elődöntőjének visszavágóján, és jutott be kilenc év után először a fináléba, a mérkőzés nemcsak erről, hanem Nicklas Bendtner és Emmanuel Adebayor incidenséről marad emlékezetes.

A fiatal dán labdarúgó a 27. percben a saját kapujába fejelt, ezzel lett 2-0. A későbbiekben sem ment neki a játék, ahogy csapata egyik futballistájának sem. A 65. percben állt be csereként Adebayor, és öt perccel később be is talált, de ez csak a szépítéshez volt elég, hiszen ezzel módosult 4-1-re az állás.

Nem passzoltak egymásnak

A vita amiatt robbant ki, hogy a dán csatár nem akart passzolni Adebayornak, noha a togói többször is kérte a labdát. Egy szabadrúgás beívelésére vártak mindketten a tizenhatos környékén, amikor Adebayor szóvá tette ezt csapattársának.

"Azért szólok, mert sz.r vagy" - támadt rá Adebayor a csapattársra, majd orrba fejelte a dánt. A két játékost a csapatkapitány, William Gallas választotta szét.

A kamerák lemaradtak az esetről, már csak az látható, hogy Bendtner az orrát fogja, és dühöng, Adebayor pedig úgy tesz, mint semmi sem történt volna. A videót ide kattintva megnézheti.

A két játékos az öltözőben is folytatta a vitát, majd Adebayornak doppingvizsgálatra kellett mennie.

Mit nem látott Wenger?

Érdekes mindenesetre, hogy az Arsenal menedzsere, Arsene Wenger azt mondta a mérkőzés után: semmit nem látott az esetből, azt sem tudta, mi történt. Később már azt közölte, hogy le fog ülni a két labdarúgóval tisztázni a helyzetet, és magyarázatot követel a történtekre.

Adebayor szerdán a csapat weblapján bocsánatot kért. "Ez egy hiba volt. Mindketten szenvedélyesen rajongunk a klubért, és néha ez rossz úton fejeződik ki" - mondta a togói támadó.

A dán csatár apja és egyben ügynöke, Thomas Bendtner szerint Adebayor a felelős a történtekért, a togói egyszerűen megőrült, és nem használta a fejét a pályán - legalábbis nem megfelelően, tehetjük hozzá.

Eltilthatják Adebayort

Az Angol Labdarúgó-szövetség (FA) bekérette a televíziós felvételeket, hogy megvizsgálhassa az esetet. Az incidenst a játékvezető, Howard Webb sem látta pontosan, így az a jelentésében sem szerepelhet. A szervezet eltilthatja Adebyort, ha bebizonyosodik, hogy sportszerűtlenül viselkedett.

Nicklas Bendtnernek nem ez az első balhéja egyik csapattársával: legutóbb a dán válogatottban honfitársával, Thomas Gravesennel szólalkozott össze.

Angliában ha nem is mindennapos, de gyakori, hogy egy együttes két játékosa összevész a pályán.

2005 tavaszán a Newcastle két futballistája, Kieron Dyer és Lee Bowyer esett egymásnak az Aston Villa elleni találkozón. Akkor mindkettejüket kiállították. Érdekesség, hogy ma már újra egy csapatban, a West Hamben szerepelnek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×