eur:
393.32
usd:
367.58
bux:
65939.26
2024. április 23. kedd Béla

Kiss László: "Ezt mi rontottuk el"

Hiba volt Cseh Lászlót bő fél éven belül három világversenyen indítani - ismerte el Kiss László, a magyar úszóválogatott szövetségi kapitánya az InfoRádió Gólvonal című sportmagazinjában. Az elmúlt évek többszörös Európa-bajnoka a bő egy évvel ezelőtti helsinki rövidpályás Eb-n második lett, majd a tavaly tavaszi melbourne-i vizes világbajnokságon csak a negyedik helyet szerezte meg 400 vegyesen.

Mi rontottuk el a versenyeztetést - ismerte el Kiss László, a magyar úszóválogatott szövetségi kapitánya annak kapcsán, hogy Cseh László a 2006-os helsinki rövidpályás Eb-n második lett, majd a tavaly tavaszi melbourne-i vizes világbajnokságon csak a negyedik helyet szerezte meg 400 vegyesen.

A szakember az InfoRádió Gólvonal című sportmagazinjában kiemelte: ez szinte a teljes európai mezőnyt érintette, a kontinens sportolói ezért szerepeltek gyengébben a világbajnokságon.

A 2006. augusztusi budapesti Eb után ugyanis három hónappal következett a helsinki rövidpályás Eb, majd újabb három hónapra rá a világbajnokság Melbourne-ben - fejtette ki Kiss László, aki szerint három nagy versenyt semelyik úszó nem bír el.

Cseh László mindhárom versenyen jól akart szerepelni, de benne maradtak az idegi terhelések, és fél év alatt sok volt ennyi stressz - vélekedett a szövetségi kapitány.

Kiss László hangsúlyozta: a magyar úszó pont a legerősebb számának számító 400 méter vegyesen omlott össze. A szövetségi kapitány hozzátette: az amerikai klasszis, Michael Phelps közben gyorsvonatként szállította a világcsúcsokat, és ezt Cseh László nem bírta el.

A sikertelenség azonban még jobban összekovácsolta a versenyzőt és edzőjét, és fél év elég volt ahhoz, hogy Cseh László teljesen talpra álljon - emelte ki a szövetségi kapitány.

Kiss László hangsúlyozta, hogy a sportoló tavaly ősszel kitűnő munkát végzett, így sikerült két fantasztikus világcsúcsot úszni a debreceni rövidpályás Eb-n.

Most a felkészülés és az edzőtáborozás most fontosabb a tavaszi hollandiai Európa-bajnokságnál - mondta a szakember. Hozzátette: az eindhoveni Eb a váltók erősítése és minél több olimpiai szint teljesítése miatt fontos csak.

Hanganyag: Farkas Dávid

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Amerikai katonák mehetnek Ukrajnába, Oroszország atomháborúval fenyegetőzik - Híreink az ukrajnai frontvonalakról kedden

Amerikai katonák mehetnek Ukrajnába, Oroszország atomháborúval fenyegetőzik - Híreink az ukrajnai frontvonalakról kedden

Telefonon egyeztetett Volodimir Zelenszkij ukrán elnök és Joe Biden amerikai elnök a készülő, 61 milliárd dolláros amerikai fegyvertámogatási csomagról. Az amerikai kormány mérlegeli annak lehetőségét, hogy katonákat küldjenek Ukrajnába, tanácsadói szerepkörben. Szergej Lavrov orosz külügyminiszter egy konferencián azt mondta: megugrott a közvetlen összecsapás lehetősége Oroszország és a Nyugat közt, amely atomháborúhoz is vezethet. Közben az orosz haderő növeli a nyomást Csasziv Jaron, illetve az Avgyijivkától keletra található védvonalakon. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×