Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Több mint ezer FTC-szurkoló tüntetett a Pénzügyminisztériumnál

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Több mint ezer ferencvárosi szimpatizáns gyűlt össze szombat délután a Pénzügyminisztérium budapesti székháza előtt.

A drukkerek azért tüntettek, mert szerdán a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV) érvényesnek, de eredménytelennek nyilvánította azt a pályázatot, amelyet Kevin McCabe angol üzletember magyarországi cége, az Esplanade Real Estate Ingatlanforgalmazó Kft. tett az Üllői úti, hat plusz két hektáros ingatlanegyüttesének tulajdonjogára.

Az eseményen - amelyen a szurkolók egy hivatalos petíciót nyújtottak át Pichler Ferencnek, a tárca sajtófőnökének - felszólalt Hélisz József, a Ferencvárosi Baráti Kör elnöke, Magyar Balázs, a Ferencváros Szurkolók Szövetségének (FSzSz) elnöke, Boros Bánk Levente, az FSzSz alelnöke, valamint Gyarmati Dezső, a klub olimpiai bajnok vízilabdázója.

"Veres János pénzügyminiszter jelenleg nincs Budapesten, de amint visszaérkezik, átadom neki a petíciót, és néhány napon belül megszületik rá a válasz" - közölte Pichler.

Száraz Gábor, az MNV kommunikációs irodavezetője korábban azt mondta: a Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács a pályázat vizsgálata során összességében arra a megállapításra jutott, hogy a pályázó nem vállalta az FTC részvényeinek 800 millió forintos vételáron történő megvásárlását, illetve olyan feltételeket is támasztott, melyeket a kiírás alapján nem tehetett volna meg.

Az 1,8 milliárd forintos adóssággal küzdő Ferencváros számára létfontosságú az Üllői úti ingatlanegyüttes tulajdonjogának értékesítése.

A felek pénteki közleménye szerint a Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács jövő szerdai ülésén várhatóan meghívásos értékesítési eljárást ír majd ki, amelynek keretében akár egy hónapon belül megvalósulhat az értékesítési tranzakció.