eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Garancia nélkül nem juthatott pénzhez a Fradi

A Ferencváros által használt ingatlanra pályázó angol befektetőjelölt nem vállalt egyértelmű garanciát arra, hogy kifizeti a kötelezően megjelölt 800 millió forintot a fővárosi futballcsapatot működtető cég részvénycsomagjáért - indokolta a pályázat eredménytelenné nyilvánítását a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. kommunikációs irodavezetője.

Száraz Gábor az InfoRádióban közölte: a pályázat végső értékelését a Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács végezte, amely úgy ítélte meg, hogy az ajánlattevő nem vállalja egyértelműen a részvénycsomag pályázatban előírt értékének megfizetését.

Az ajánlattevő olyan feltételeket támasztott, amelyeket a pályázati kiírás nem tett lehetővé. Ebből is az derült ki, hogy nem vállalta egyértelműen ennek az összegnek a megfizetését - hangsúlyozta a kommunikációs irodavezető.

Kérdésre válaszolva Száraz Gábor kifejtette: a pályázati kiírásban egyértelműen megjelölték a limitárat, és hogy az ezalatti ajánlatot nem lehet elfogadni.

Korábban Rieb György, az FTC elnöke az InfoRádiónak nyilatkozva azt mondta: a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. jogelődje, a Kincstári Vagyoni Igazgatóság vezetői azt mondták neki, hogy egy kormányrendelet lehetőséget ad arra, hogy ha az első tender sikertelen, akkor a másodiknál az eredeti limitár 80, a harmadiknál pedig 70 százalékán vegyék figyelembe az ajánlatot; az angolok pedig legutóbb a 70 százalékát ajánlották az első összegnek.

A további lépésekről Száraz Gábor közölte: a Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács a következő ülésén foglalkozik egy új értékesítési folyamat mielőbbi megindításával, de ennek pontos idejét még nem tudni.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×