Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Az ARD visszavonta doppinggal kapcsolatos értesüléseit

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Az ARD német állami televíziós csatorna csütörtökön visszavonta kedden közölt beszámolóját az illegális bécsi doppinglaboratóriumról, és minden érintettől elnézést kért.

A televízió kedden még arról számolt be, hogy egy bécsi laborban 30 sportolót láttak el rendszeresen vérdoppinggal, akiknek kétharmada német és többségük világklasszis északi síelő.

"Szakmai hitünkkel és erkölcsi értékítéletünkkel nem összeegyeztethető, hogy feltételezéseket, félinformációkat előzetes, alapos ellenőrzés nélkül közöljünk" - mondta Michael Antwerpes, a csatorna riportere a csütörtöki biatlon Világkupa-verseny közvetítése előtt. "Ezúttal sajnos ez történt, kiváló sportolókat gyanúsítottunk olyasmivel, melynek elkövetését nem tudjuk bizonyítani. Mindenkitől elnézést kérünk és hibánk minden következményét vállaljuk."

"A beharangozott doppingbotrányból médiabotrány lett" - jelentette ki Stefan Schwarzbach, a Német Sí Szövetség (DSV) szóvivője. "A televíziós csatornával semmi problémánk nincs, bízunk a további sikeres együttműködésben, de a tévesen közölt hír szerkesztői, az anyagban megszólaló kommentátorok ellen kártérítési pert indítunk. Versenyzőink és a német sísport nemzetközi megítélésének rengeteget ártott a téves beszámoló, amellyel az egész világon foglalkoztak. Az okozott anyagi és erkölcsi kárt a felelősöknek meg kell téríteniük."