eur:
394.35
usd:
371.39
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Temesvári: Szávay Ágnesnek meg kell tanulnia kezelni a nyomást

Szávay Ágnes egyesben már az első fordulóban búcsúzott az ausztrál nyílt teniszbajnokságon, az év első Grand Slam-versenyén. A világranglista 19. helyén álló magyar játékos három szettben, 3:6, 6:4, 7:5 arányban veszített az orosz Makarovával szemben. Temesvári Andrea Roland Garros-győztes teniszező szerint a párosban és vegyes párosban aratott győzelmek hozhatják vissza Szávay Ágnes önbizalmát.

Nem láttuk a találkozót, lehet, hogy csak kevésen múlott Szávay Ágnes veresége az orosz Makarovával szemben - mondta az InfoRádiónak Temesvári Andrea Roland Garros-győztes teniszező.

Kifejtette: jelenleg a 19 éves magyar játékost nyomja az a teher, hogy kiemeltként mindenki őt akarja legyőzni, jobban készülnek ellene, ráadásul egy 20. kiemeltet legyőzni plusz pontokat jelent a világranglistán is.

Áginak bele kell jönnie ezekbe a versenyekbe, és meg kell tanulnia kezelni a nyomást - vélekedett Temesvári Andrea. Hangsúlyozta: nem egyszerű dolog az, hogy nem elég jól játszani, hanem másként is kell hozzáállni a versenyzéshez.

A tavaly őszi sérülés miatti meccshiány a legfontosabb labdamenetekben éreztetheti hatását - közölte az egykori teniszező. Temesvári Andrea szerint az önbizalomhiány is elég ahhoz, hogy egy szoros helyzetben bután vagy nem bátran döntsön a teniszező.

Szávay Ágnes párosban és vegyes párosban még javíthat, ennek kapcsán a Roland Garros-győztes teniszező közölte: minél több meccset nyer meg a magyar teniszező, a sikerek annál könnyebben segíthetik őt visszalendíteni korábbi formájához.

Kell egy nehéz, de jó győzelem egyéniben is, és akkor Ági sok mindenre képes lehet ebben az évben - mondta Temesvári Andrea.

Hanganyag: Farkas Dávid

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×