Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Mezey György lett az FC Fehérvár sportigazgatója

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Mezey György, a labdarúgó-válogatott korábbi szövetségi kapitánya lett az FC Fehérvár sportigazgatója.

Mezey György továbbra is a felcsúti Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia vezetője marad, ám az intézmény és a fehérvári együttes között nem lesz szoros kapcsolat.

Az új vezetőedző, a szezon végéig aláíró Disztl László munkáját bátyja, Disztl Péter kapusedzőként, míg Bekő Balázs és Szabó György pályaedzőként segíti. A tréner hangsúlyozta: a Ligakupa elhódítására törnek, a bajnokságban pedig a jelenlegi kilencedikről az 5-7. helyre kívánnak előrelépni az idény végére.

Gál András Levente, a klub többségi tulajdonosa, a Futball Invest 2007 Zrt. képviselője elmondta: hétfőtől a Fehérvár FC Kft. adósságrendezése, válságkonszolidációja, valamint a szakmai munka kettéválik.

Az új menedzsment azon dolgozik, hogy kivásárolja a kistulajdonosokat, elszámoltassa a korábbi felügyelő bizottságot és polgári jogi úton részt kíván venni abban a büntetőperben, mely a futballklubot működtető gazdasági társaság korábbi ügyvezetői ellen indult adócsalás és más bűncselekmények vádjával.

A licenc visszaszerzésének érdekében minden hiánypótlást leadtak, és várják a testület döntését.

A klub még december 21-én azt közölte, hogy a Fehérvár FC Kft. vesztesége - december 13-ai állapot szerint - egymilliárd forintra tehető, amelyből 258 millió a 2006-os időszakra datálható.

Az APEH felé 151 millió forintos tartozása volt a klubnak, a játékosoknak 7,5 millió, az alkalmazottaknak 11 millió, a könyvvizsgálónak 2,5 millió forintot kellett volna már korábban kifizetnie a futballklubot működtető gazdasági társaságnak.

A Fehérvár FC Kft. konszolidációját szem előtt tartva a 82 százalékot birtokló Futball Invest 2007 Zrt. 66 millió forint kifizetésével stabilizálta a helyzetet, az alkalmazottak és a játékosok munkabér-hátralékait rendezte.

A február elsején munkába álló új ügyvezető, Bérczy Balázs arról számolt be, hogy a játékosokkal egyenként tárgyalnak a folytatásról, majd hozzátette, olyan körülményeket akarnak teremteni Fehérváron, hogy a labdarúgóknak csakis a futballal kelljen foglalkozniuk.

Az FC Fehérvár tiszteletbeli társadalmi elnökének Kovács Ferencet választották, aki 1985-ben az UEFA Kupa döntőjéig vezette a Videoton SC-t. A 74. születésnapját éppen január 7-én ünneplő mesteredző figyelmeztetett: mindenki végezze a maga munkáját, akkor nem marad el az eredmény.