eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Elmarad a Dakar-rali!

A mauritániai bizonytalan helyzet miatt elmarad a 30. Dakar-rali - jelentették be a francia szervezők. A nyugat-afrikai ország kormányának biztosítékait a francia kabinet nem fogadta el, így a szervezők péntek reggelre válságértekezletet hívtak össze. Szalay Balázs nem sokkal fél egy után az InfoRádiónak megerősítette a nemzetközi hírügynökségek és lapok információját, amely szerint törölték az idei versenyt.

Rendkívüli gyűlést hívtak össze a Dakar-rali szervezői, ide minden versenyzőt elvárnak. Itt jelenthetik be hivatalosan, hogy mi lesz a versennyel - mondta korábban Szalay Balázs, aki már akkor érzékeltette, hogy elmaradhat a viadal.

A Szalay Dakar Team vezetője szerint a mezőny tagjai nem félnek attól, hogy Mauritániában kell versenyezniük.

A pilóta úgy véli: politikai ügy áll a háttérben, a francia és a mauritán kormány nem tudott megegyezésre jutni. Ezt mondják a szervezők is.

A lebonyolítás azután került veszélybe, hogy december 27-én terroristák három katonát megöltek a nyugat-afrikai országban, három nappal korábban pedig fegyveresek négy francia turistát lőttek agyon, egyet pedig súlyosan megsebesítettek.

Ezt követően Étienne Lavigne, a Dakar versenyigazgatója tárgyalt a mauritániai tisztviselőkkel és a francia nagykövetség illetékeseivel, majd közölték, hogy biztonságosak lesznek az érintett szakaszok.

Csütörtökön azonban a francia kormány azt javasolta a Dakar-rali részvevőinek és szervezőinek, hogy a kialakult helyzetre való tekintettel kerüljék el Mauritániát.

Hanganyag: Farkas Dávid

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Oeconomus kiszámolta, mi az olimpikonná válás ára

Oeconomus kiszámolta, mi az olimpikonná válás ára

A nagy nemzetközi sportesemények kapcsán általában a közvetlenül látható eredményeket értékeljük, vagyis a kimagasló sportteljesítményt, ugyanakkor sokan felhívják a figyelmet arra a hosszú évekig tartó munkára és a kitartásra is, amely egy-egy teljesítmény mögött áll – ez áll az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány elemzésében, amely az olimpikonná válás árát vizsgálta.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×