Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Kínos zárás: nyolcadik lett a Németh-csapat

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Nyolcadik lett a magyar női kézilabda-válogatott a franciaországi világbajnokságon, mivel a helyosztón - csapnivaló védekezéssel - 37-36-ra kikapott Angolától.

A reggeli kezdés inkább az angolaiakat fogta meg, akik már azzal túlteljesítették a tervet, hogy történetük során először - és első afrikai együttesként - bekerültek a legjobb nyolc közé. A magyarok legutóbb tíz éve nem jutottak az első hatba.

Szamoránsky és Tóth révén a magyaroknak sikerült 3-3 után ellépni, negyedóra elteltével már 10-6 volt az állás. Az afrikaiak sokat cseréltek, de ezzel csak azt érték el, hogy nem nőtt tovább a hátrányuk.

Németh András szövetségi kapitány együttese a biztos vezetés tudatában kicsit elkényelmesedett, nem összpontosított eléggé, főleg a hátsó alakzat lazult fel (16-15).

A góllövőlista első helyéért harcoló Görbicz a szünet előtt ismét belelendült, és újra távolodott egymástól a két válogatott.

A fordulás után felváltva estek a találatok, és szinte minden támadás eredményes volt. Aztán Trindade emberelőnyben belelendült, és a 37. percben egyenlített (24-24).

Azonos létszámban fej fej mellett haladt a két együttes, ám a rivális nem tudott fordítani. A védelmek továbbra sem jeleskedtek, rengeteg gól esett.

Öt és fél perccel a vége előtt - a sokat vállaló Marcelina Kiala révén - először a meccs folyamán fordított az angolai alakulat, amely újabb emberelőnye alatt 36-34-re ellépett. Aztán Kirsner és Vérten is betalált (36-36), de Görbicz ziccert rontott, és megint Angola vezetett.

Maradt tíz másodperc, és emberelőnybe került a magyar csapat, amely időt kért. Az utolsó kombinációból azonban nem született gólt, így Angola története során először - öt vereség után - legyőzte a magyar együttest.

Németh András együttese nem teljesítette a minimális célkitűzést sem, nem végzett a legjobb hétben (ráadásul a vébén az utolsó négy találkozóját elveszítette), de szerepelhet a március 28. és 30. közötti olimpiai selejtezőn.