Inforádió

Meghallgatom Élő adás

\"Ha Cseh László világcsúcsformában van, senki nem tudja megverni\"

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Új világcsúccsal szerzett aranyérmet Cseh László 200 vegyesen a debreceni rövidpályás úszó-Európa-bajnokság első napján. A sikerről edzője, Turi György az InfoRádióban azt mondta: nem emlékszik arra, hogy 200 méteren ilyen hatalmas fölénnyel győzött volna valaki.
Hogyan értékeli Cseh László teljesítményét?

Profi teljesítmény volt, mint ahogy a borítékok felnyitásakor is kiderült (ebből kitűnt, hogy Cseh László néhány napja pontosan megtippelte időeredményét), ezt az időeredményt vártuk. Õ századmásodpercre eltalálta az eredményt, azt hiszem, ez mindent felülmúl.

A verseny melyik részével volt a leginkább elégedett.

Az eredményhirdetéssel. Nagyon jól esett, hogy így ünnepelt a hazai közönséggel, így szerezhetett örömet nekik. A szakmai teljesítményével az első centitől elégedett voltam.

Az nem sarkallhatta volna még jobb eredményre, ha valaki ott lett volna a közelében? Mert hatalmas fölénnyel nyert.

Azt nem is tudom, hogy 200 méteres távon volt-e ilyen hatalmas fölény, több mint 4,5 másodperc előnnyel győzött. Valószínűleg, ha az utolsó 50 méteren valaki a közelében lett volna, még jobb lett volna az eredménye. De ne legyünk telhetetlenek.

400 méteren vannak olyan riválisok, akik beleszólhatnak az aranycsatába. Nagyjából milyen időt kell úszni a győzelemhez?

A kérdés az, hogy Cseh László milyen formában van. Ha világcsúcsformában, akkor senki nem tudja megverni. A cél ekkor csak az, hogy ő felülmúlja saját teljesítményét. Õ 4 perc 31 századmásodpercet úszott, ennél kell jobbat hozni. Nem hiszem, hogy aki ennél jobban úszik, azt meg lehet verni.

Hanganyag: Farkas Dávid