eur:
394.2
usd:
369.67
bux:
65555.93
2024. április 23. kedd Béla

Beckham "olyan, mint a legjobb értelemben vett hurrikán"

David Beckham akkora bevételt hozott a Los Angeles Galaxy-nek, hogy a klub akár ki is léphetne az amerikai labdarúgó ligából (MLS).

Jó vétel volt David Beckham a Los Angeles Galaxy-nek - üzleti szempontból mindenképpen.

A nyáron a Real Madridtól érkezett angol középpályás sem tudta csapatát a rájátszásba segíteni az MLS-ben, a hat csapatos nyugati csoportban ötödikként zárt a Galaxy, ám ennek ellenére hatalmas bevételekhez jutotta a Los Angeles-i klubot.

Alexi Lalas, az együttes általános igazgatója elmondta: Beckham érkezése óta megduplázódtak a csapat bevételei, és jó úton vannak afelé, hogy az első, európai mértékkel mérve is szuperklub legyenek Észak-Amerikában.

"Nem kell zseninek lenni ahhoz, hogy valaki azt mondja: szerezzük meg David Beckhamet! De ki kellett várni a megfelelő pillanatot, amíg erre esélyünk nyílt. Szerencsénk volt, hogy sikerült egy előszerződést kötni vele, és azzal válhattunk el, hogyha új kihívásra vágyik, akkor szívesen látjuk" - mondta a volt amerikai válogatott labdarúgó.

David Beckham megszerzése azt követően vált álomból valósággá, hogy kiesett Fabio Capello kegyeiből a Real Madridnál.

"Akkor úgy éreztük, sohasem lesz jobb esélyünk leigazolni őt. De először fel kellett tenni a kérdést: a segítségével fogunk tudni meccseket nyerni? Mert amennyiben nem ez a fontos, akkor nem labdarúgásról, hanem pusztán cirkuszi mutatványról beszélünk" - tette hozzá.

"Hatással van a klub valamennyi részére, és hihetetlen bevételeket generál nekünk. Olyan, mint a legjobb értelemben vett hurrikán. Minden egyes nap érezzük David Beckham erejét és imázsát" - hangsúlyozta Alexy Lalas.

Az igazgató kiemelte: Beckham segítségével világmárkává válhat a Galaxy is. "Amikor a gyerekek felkelnek a világ bármely pontján, és az amerikai labdarúgásra gondolnak, ránk gondolnak - Beckham hatására" - vélekedett.

"Kiléphetnénk az amerikai ligából, és világkörüli túrára indulhatnánk" - emelte ki a Galaxy másodedzője, Tom Payne, arra utalva, hogy a csapat immár csak a fellépti díjakból is fent tudná tartani magát.

A Los Angeles-i klub a napokban éppen Ausztráliában és Új-Zélandon játszik barátságos mérkőzéseket.

A Sydney FC elleni találkozóra 80 ezer néző volt kíváncsi, és azt láthatták, hogy az ausztrál gárda 5-3-ra győzte le a Galaxy-t. Az amerikai csapat becsületét éppen David Beckham mentette meg, aki pazar szabadrúgásgólt szerzett.

Ez volt Ruud Gullit hivatalos debütálása a Galaxy kispadján. A holland szakember november elején vette át Frank Yallop helyét, és három évre írt alá.

A túrát David Beckham is kihasználta, hogy saját bevételeit növelje: a mérkőzés után Sydney belvárosában parfümmárkáját népszerűsítette.

Címlapról ajánljuk
Patthelyzet: erősödik az idegengyűlölet, de az orosz gazdaságnak nagy szüksége lenne a vendégmunkásokra

Patthelyzet: erősödik az idegengyűlölet, de az orosz gazdaságnak nagy szüksége lenne a vendégmunkásokra

A közép-ázsiai vendégmunkások kulcsszerepet játszanak az orosz gazdaságban, a márciusi, moszkvai terrortámadás azonban jókora zavart okozott a bevándorláspolitikában. Gönczi Róbert, a Migrációkutató Intézet elemzője az InfoRádióban elmondta: „társadalmi trendforduló” érzékelhető a bevándorlókkal szemben, amit egy idő után már az orosz kormányzat sem hagyhat figyelmen kívül. A helyzet nem könnyű, ugyanis az állam eddig vendégmunkások alkalmazásával próbálta mérsékelni a munkaerőhiányt.

Nagy durranás: régóta várt amerikai szuperfegyvert kaphatnak az ukránok

Kijev már szinte a háború kitörését követően kérte Washingtontól, hogy küldjön több száz kilométeres hatótávolságú ballisztikus rakétákat is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Fordulat a tőzsdéken, folytatódik a felpattanás

Fordulat a tőzsdéken, folytatódik a felpattanás

Hangulatjavulással indult a hét a tőzsdéken, tegnap világszerte felpattantak a tőzsdék a korábbi hetekben tapasztalt esés után. A momentum a mai nap is úgy tűnik, hogy kitart, hiszen Ázsiában is nagyrészt emelkedtek a vezető részvényindex és Európában is határozott emelkedést lehet látni. Közben felpörögnek az események mind makrogazdasági, mind gyorsjelentési fronton: itthon az MNB kamatdöntést tart, és a nap folyamán sorban fognak érkezni a BMI adatok Európában és az Egyesült Államokból; a tengerentúl ma olyan nagyvállalatok jelentenek, mint a Tesla, a PepsiCo, vagy a Philip Morris.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×