Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Nincs bizonyíték arra, hogy megmérgezték a német teniszezőt

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A Nemzetközi Tenisz Szövetség (ITF) vizsgálata szerint nem bizonyítható, hogy megmérgezték volna Tommy Haast, a német játékost szeptemberben, az Oroszország elleni Davis Kupa-elődöntőben.

"Semmilyen orvosi nyom nem utal arra, hogy Tommy Haas teljesítményét bárhogyan is befolyásolták volna, így a vizsgálatot lezárjuk" - áll a szervezet közleményében.

A német teniszező korábban amerikai orvosoknak is adott haj- és vérmintát, de ők sem bukkantak mérgezés nyomaira.

A német Davis Kupa-csapat egyik másik tagja, Alexander Waske korábban azt állította: elképzelhető, hogy versenyzőtársát megmérgezték a moszkvai mérkőzések alatt.

A játékos a Bild című lapnak azt mondta: nemrég a Davis Kupáról beszélgetett egy orosz sportmenedzserrel, aki megjegyezte, kár, hogy Haast megmérgezték.

Amikor Waske azzal reagált, hogy vírussal küzdött Haas, a meg nem nevezett orosz menedzser megismételte, hogy megmérgezték a teniszezőt.

Waske továbbra is szkeptikus maradt, de a menedzser azt mondta: "hidd el Alex, ismerem Moszkvát, vannak ott olyan emberek, akik képesek ilyen dolgokat elkövetni".

Tommy Haas a Davis Kupa-elődöntő első napján még pályára lépett, de aztán súlyos gyomorpanaszai miatt nem tudta vállalni a folytatást. A németek 2-1-re vezettek az elődöntőben, de első számú játékosuk kiesése után a zárónapon a címvédő orosz válogatott fordítani tudott.