eur:
394.3
usd:
370.31
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Kemény: Kósz Zoli vállalni fogja a felelősséget

Kemény Dénes, a magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya szerint az olimpiai bajnok Kósz Zoltán vállalja majd a felelősséget a pénteken hajnalban történtekért. A szakvezető erről az InfoRádió Gólvonal című sportmagazinjában beszélt. Az első vizsgálat szerint a volt válogatott kapus közepesen ittas volt, amikor pénteken az Alagútnál igazoltatták a rendőrök. A sportoló előtte saját autóját vezette. A járműben ült a szintén vízilabdázó Petőváry Zsolt is, aki - az amatőr videofelvétel és a hivatalos jelentés szerint - hevesen dulakodni kezdett a rendőrökkel. Az alábbiakban a Kemény Dénessel készült interjú szerkesztett változatát olvashatják.

Hogyan reagált, amikor tudomást szerzett a történtekről?

Nagyon meglepődtem, mert Kósz Zolit nagy régóta ismerem. Õ nem az a típusú sportember, akiről az ember el tudja képzelni, hogy összetűzésbe kerül hivatalos személyekkel. Nem ilyennek ismertem.

Tudott-e beszélni volt kapusával?

Igen, többször is beszéltünk telefonon. Nagyon bánja, ami történt, és természetesen bosszús amiatt, amiben esetleg mások hibáztak.

A Pécs vezetői felfüggesztették Kósz és Petőváry játékjogát?


Az ő dolguk, de én nem osztom ezt teljesen. Érdemes lett volna a rendőrségi vizsgálat végét megvárni, hogy a világos tények alapján dönthessenek. Másrészt viszont megértem őket, hiszen az a tény, hogy valaki az éjszaka közepén egy-két pohár bor után kormányhoz ül, az nem egy élsportolói cselekedet. Számomra nyilvánvaló, hogy Zolinál különleges esetről, nem rendszerről van szó.

Ön szerint hivatkozhat-e a rendőri igazoltatáskor egy sportoló arra, hogy olimpiai bajnok?

Szerintem nem. Bár mivel nem voltam ott, nem vagyok biztos abban, hogy ez Zoli tette. Lehet, hogy a társaságában valaki más próbált ezzel érvelni.

Milyen lépésre számít Kósztól?

Zoli öt éven keresztül volt az általam irányított válogatott csapatkapitánya. Nem véletlenül bíztam rá ezt a feladatot. Ismerem annyira, hogy meggyőződik arról, milyen hibát követett el, akkor maximálisan fogja vállalni a felelősségét - minden értelemben.

Milyen magatartást kell tanúsítania egy válogatott sportolónak?


Egy példaképnek nemcsak az edzésen és a mérkőzésen, hanem a magánéletben is példamutatóan kell viselkednie. De a példakép is csak ember, követhet el hibát, tévedhet.

Bár az ügy végkifejletét még nem ismerjük, a pénteken hajnalban történtek mennyit ártanak a magyar vízilabda megítélésének?


Nyilvánvalóan nem használnak. De talán komolyan nem is ártanak, mert elszigetelt esetről van szó. Még egyszer hangsúlyozom: biztos vagyok benne, hogy Zoli élsportolóhoz, példaképhez méltóan kezeli majd az ügyet.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Egyetemi bérkövetelések: előrelépés még nincs, államtitkári ígéret már van

Egyetemi bérkövetelések: előrelépés még nincs, államtitkári ígéret már van

Hankó Balázs megígérte, megvizsgálják, hogy az általa ismert fizetési adatok miért nem egyeznek az egyetemi dolgozók bérpapírjain szereplő számokkal. Gregor Anikó, a Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete ELTE Társadalomtudományi Karának szakszervezeti titkára az InfoRádióban elmondta: hasznos volt az újabb egyeztetés, két hét múlva pedig újra tárgyalni fognak.
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×