eur:
393.87
usd:
365.11
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

A Várhidi-csapat nem bírt a címvédővel

A magyar labdarúgó-válogatott 2-1-re kikapott Görögországtól az utolsó Európa-bajnoki selejtezőn a Puskás Ferenc stadionban. A magyar együttes vezetett, de a vendégek fordítani tudtak. Várhidi Péter együttese a csoport hatodik helyén végzett.

Bátran kezdett a magyar válogatott, hiszen az első percben már Priskin tesztelte Halkiasz éberségét kiszorított helyzetből leadott lövésével.

A lendületes kezdés eredményre is vezetett, mivel a nyolcadik percben egy szerencsés góllal megszerezte a vezetést Várhidi Péter csapata. Buzsáky a görög védők gyűrűjében a 16-oson belülre vezette a labdát, majd lőtt, és a labda egy hátvéd lábán felpattanva a kapuba pattant.

A magyar alakulat támadásban maradt, ám egy hiba elég volt ahhoz, hogy az Eb-címvédő egyenlítsen. A hazai kapu előtt pattogott a labda, Vanczák és Fülöp nem értette meg egymást, a Svájcban légióskodó védő haza akar fejelni, ám a hálóőr másfelé mozdult, így a labda a hálóba hullott.

Az egyenlítés felhozta a vendégcsapatot, míg a magyar együttes kiesett a ritmusból. A hullámvölgy azonban nem tartott sokáig, és a 30. perc után ismét aktívabbak lett Tőzsérék. A 31. percben Priskin alig maradt le egy jobb oldali beadásról, majd Buzsáky centerezése nem jutott el a társakhoz.

A 40. percben Tőzsér távoli lövését tolta ki bravúrral a görög hálóőr, végül az utolsó percben a remekül kilépő Halmosit állította meg tévesen lesen az angol játékvezető.

A szünetben a megsérült Halkiaszt a rutinos Nikopolidisz váltotta a görög kapuban.

Óriási magyar helyzettel kezdődött a második játékrész: Priskin fennakadt egy görög védőn, de a labda így Hajnal elé került, aki egy csellel becsapta Kacuraniszt, majd közelről tüzelt, ám pont Nikopolidiszt találta telibe. A kipattanó labdát Halmosi lőtte mellé.

Az 56. percben némileg váratlanul vezetést szerzett Otto Rehhagel együttese. A kilépő Gekasz akarta eltolni a labdát Fülöp mellett, de fennakadt a magyar kapusban. Robert Styles játékvezető büntetőt ítélt. A tizenegyest Baszinasz a jobbra vetődő Fülöp mellett a kapu bal oldalába lőtte.

A hátrányba kerülő magyar együttes megpróbálta felpörgetni játékát, de a szervezetten játszó vendégek ellen ez nem ment könnyen. A 60. percben Buzsáky lőtt 28 méterről, de a próbálkozást Nikopolidisz magabiztosan fogta. Két perccel később Vanczák fejese szállt fölé, majd Hajnal lövése is messze elkerülte a kaput.

Az utolsó negyedórában is aktívabb volt a magyar válogatott, időnként beszorította ellenfelét, de a vendégek rendre jókor léptek közbe.

Várhidi Péter a cserékkel próbált élénkíteni, és Filkor vitt is némi színt a játékba, de csodát nem tudott tenni. A magyar gárda távoli lövésekkel és felívelésekkel próbálkozott, ám egyik sem vezetett sikerre.

A hajrában okosan tartotta meg a labdát és egyúttal előnyét a görög válogatott, amely csoportgyőztesként jutott ki a 2008-as Eb-re. Az újabb vereséggel magyar válogatott a hatodik helyen zárt.

A címvédő görögök mellett a török együttes jutott ki a jövő évi kontinensviadalra, mivel 1-0-ra nyert Bosznia-Hercegovina ellen. A másik találkozón: Málta-Norvégia 1-4.

Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×