Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Kaká: Ronaldinho már nem érinthetetlen

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Az AC Milan brazil játékmestere, Kaká szerint honfitársa, Ronaldinho már nem számít érinthetetlennek a Barcelonánál, vagyis a katalánok megválhatnak tőle.

Ronaldinhót már régóta csábítja a BL-címvédő olasz alakulat elnöke, Silvio Berlusconi, ám eddig a Barcelona vezetői hallani sem akartak az üzletről.

Kaká úgy véli, új csapat alakulhat Barcelonában, amelynek már nem Ronaldinho, hanem a fiatalok, Lionel Messi, Giovani dos Santos és Bojan Krkic lehetnek a kulcsemberei, így könnyebb lehet megszerezni a brazil játékost.

"Két éve a Barcelona nem is gondolhatott Ronaldinho eladására, ám most már ő sem érinthetetlen" - mondta a 25 éves Milan-futballista.

A Milan mellett a Chelsea is élénken érdeklődött Ronaldinho iránt, és Roman Abramovics sem sajnálta volna a pénzt a brazil ászért, ám a katalánok nem engedték el az aranylabdás futballistát.

A Milan elnökével ellentétben a csapat edzője, Carlo Ancelotti nem ragaszkodik Ronaldinho megszerzéséhez, mert úgy véli, a januárban már bevethető Pato jobb játékos, és a 18 éves brazillal a piros-feketét visszatérhetnek a kétcsatáros taktikához.

Közben a katalán sportnapilap, a Sport arról írt, hogy a Barcelona vezetői éppen Kakát figyelik, és vele kívánják helyettesíteni Ronaldinhót, ha valóban megválnak tőle.

A lap szerint a katalán klub vezetői egy Ronaldinhóhoz hasonló játékmestert keresnek, márpedig ennek a kritériumnak leginkább a másik brazil, Kaká felel meg.

Az Aranylabda legfőbb várományosának tartott Milan-játékost korábban a Real Madrid akarta leigazolni. Kaká néhány napja azt mondta, elhagyhatja Olaszországot, ha az erőszakos cselekmények folytatódnak a pályák körnényén.