eur:
393.84
usd:
367.84
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Elbert: Veszélyes, ha fenyegetik és zsarolják a doppingellenőröket

A sportállamtitkár szerint nagyon veszélyes a magyar sportra, ami Kovács Ágnes ügye miatt a doppingellenőrökkel történik. Elbert Gábor szerint érzelmileg zsarolják a doppingellenőröket, aminek az lehet a következménye, hogy a jövőben azok esetleg elmennek bizonyos ügyek mellett. Az államtitkár úgy véli, hogy minden élsportolónak, így Kovács Ágnesnek is be kell tartani a szabályokat.

A sportolóknak nem csak edzeni és versenyezni kell, hanem számos, a versenyszabályokon túli előírásnak is meg kell felelniük - mondta az InfoRádiónak a sportállamtitkár Kovács Ágnes olimpiai bajnok úszónő ügyére utalva.

Elbert Gábor kifejtette, hogy a sportolóknak be kell számolniuk arról, mikor hol vannak, és ha a doppingellenőrök felkeresik őket, akkor hiteles mintát kell szolgáltatniuk.

A sportállamtitkár szerint veszélyes, ha fenyegetik, érzelmileg zsarolják a magyar doppingellenőröket, akik a világ egyik legjobb csapatát alkotják, és eddig soha nem volt probléma a munkájukkal.

Érthetetlen és veszélyes a magyar sportra, ha támadás éri a doppingellenőrök munkáját - hangsúlyozta Elbert Gábor.

A doppingellenőrök a munkájukat végzik, ám ha csalással vádolják őket, ha el akarják bizonytalanítani őket, akkor a következő problémás alkalommal mérlegelni fognak, hogy elengedjék-e a versenyzőt - vélekedett a sportállamtitkár.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 06:13
×
×
×
×