Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Kaká: Lehet, hogy elhagyom Olaszországot!

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Az Aranylabda első számú esélyesének tartott brazil Kakát többször is megpróbálta az elmúlt bő egy évben megszerezni a Real Madrid, de a Milan csillaga egyetlen, még akár tapogatozó lépést sem tett a Milanellóból, vagy éppen a San Siro Stadionból kivezető úton. Legendás udvariasságát megcsillantva ugyan egyszer azt mondta, szívesen játszana majd egyszer, évek múlva a Madridban - de ez minden. Az olasz futballbotrány újabb fejezete azonban rá is hatással volt. Először mondta ki: elhagyja Olaszországot, ha...

Kaká eddig mindig azt mondta, belátható jövőjét csak a Milanban tudja elképzelni. Örült, hogy a klub profi szerződést adott az öccsének, Digaónak is, s nagyra értékelte, hogy bár világbajnokként, mégis Európába szinte ismeretlen játékosként érkezve milyen gyorsan főszerephez juttatták őt.

A múlt vasárnapi gyilkosság, illetve az azt követő erőszakos cselekedetek azonban gondolkodásra késztették. A La Gazzetta dello Sportnak így nyilatkozott:

"Elhagyom-e Olaszországot? Igen, hogy ha az erőszakos cselekmények folytatódnak. Imádom a futballt, mert boldoggá tesz, de ezekben a napokban egyáltalán nem élvezem. Ha az olasz labdarúgásban létező súlyos gondok meggátolnak abban, hogy gyakoroljam a szakmámat, azaz nyugodt körülmények között futballozzam, bármi megtörténhet.

A szüleim, vagy éppen a feleségem gyakran kijönnek a mérkőzéseimre. Bevallom, féltem őket. S nem akarom félteni. Ha adódik egy jobb lehetőség, el fogok költözni egy másik országba."

A másik ország alighanem csak Spanyolország lehetne, noha a Chelsea is jelezte, "nagyon jelentős" összeget lenne hajlandó áldozni Kaka megszerzésére.

De egy klubváltás első számú kedvezményezettje - ha úgy tetszik, célállomása - a Real Madrid lehetne, amely néhány héttel ezelőtt is megerősítette, továbbra sem tett le a brazil világklasszis megszerzéséről.