eur:
394.77
usd:
370.68
bux:
65478.26
2024. április 19. péntek Emma

Forma-1: a Ferrari esze a Hondához igazolt!

Ross Brawn egy év pihenő után visszatér a Forma-1-be, de nem korábbi istállójához, a Ferrarihoz, hanem a Hondához.

Ross Brawn 1976-ban került kapcsolatba az autóversenyzéssel, amikor a March Forma-3-as csapatánál kapott állást. Innen a Forma-1-es Williams-hez vezetett az útja, majd a Haas's Force csapatnál tevékenykedett, melynek megszűnése után 1986-ban az Arrowsnál kötött ki.

Ross Brawn részt vett a Jaguár 1991-es Sportautó világbajnoki címének megszerzésében, majd a Forma-1-es Benetton istállóhoz igazolt. Itt kezdett el együtt dolgozni Rory Byne-nal, és Michael Schumacherrel. Együttműködésük a Benettonnál két világbajnoki címet hozott, majd az egész társaság átment a Ferrarihoz, ahol további öt világbajnoki címet szereztek.

Michael Schumacher visszavonulása után a stratégiáért felelős, zseniális fejszámoló (atomfizikus) Ross Brawn is bejelentette, hogy egy évet pihenne. A Ferrarival továbbra is szoros kapcsolatot tartó szakember azonban a pihenőév után mégsem maranellóba, hanem a Honda istállóhoz tér vissza.

Sajtóértesülések szerint Brawn a korábbi technikai igazgatói poszt helyett a Ferrari csapatvezetője szeretett volna lenni, míg a Hondánál ezt a későbiekben biztosítani tudnák számára.

Szerző: Domanits András

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×