eur:
394.77
usd:
370.38
bux:
65321.98
2024. április 19. péntek Emma

Újabb tragédia az olasz futballban: lelőttek egy Lazio-szurkolót!

Egy autópálya-pihenőben lelőtték a Lazio labdarúgócsapatának egyik szurkolóját, aki belehalt sérüléseibe. A 26 éves drukker éppen a 15 órára kiírt, Inter elleni bajnoki mérkőzésre tartott Milánóba. A meccset a tragédia miatt elhalasztották. Egész Itáliában hatalmas a botrány.

Az Arezzóhoz közeli parkolóban a hírek szerint összecsaptak egymással a római klub szimpatizánsai és a Juventus hívei, már az első információk is arról szólnak, hogy a halálos lövést egy rendőr adhatta le.

Az áldozat egy 26 éves római lemezlovas, Gabriele Sandri.

Az olasz szövetség kora délután bejelentette, hogy a történtek miatt elmarad az Inter-Lazio mérkőzés, a többi találkozó pedig 15 perccel később kezdődik az eredetileg kiírt időpontnál.

Kormánykörökből olyan hírek is kiszivárogtak, amelyek szerint akár a bajnoki küzdelmeket is felfüggeszthetik, az azonban biztosnak tűnik, hogy hétfőtől megtiltják a drukkereknek, hogy csapataik idegenbeli meccseire utazzanak.

Romano Prodi olasz miniszterelnök azonnal megbeszélésre hívta Giuliano Amato belügyminisztert és Antonio Manganelli rendőrfőkapitányt.

"Még vizsgáljuk a történteket, de ígérhetem, hogy nagyon keményen fellépünk a tettes ellen" - mondta Manganelli.

Valóban rendőr lőtt


Vincenzo Giacobbe, arenzói rendőrfőnök délután megerősítette, hogy egy rendőr lőtte le a Lazio labdarúgócsapatának 28 éves szurkolóját, Gabriele Sandrit.

"Tragikus tévedés történt, amit nagyon sajnálok" - mondta Giacobbe a La Gazzetta dello Sport című lapnak.

A rendőrfőnök hozzátette: a Lazio és a Juventus hívei egy autópálya-pihenőben csaptak össze egymással, minden pillanatok alatt játszódott le, a történtek pontos felderítése még folyamatban van.
A hír villámgyorsan elterjedt az egész országban, aminek hatására szinte minden stadionnál megtámadták a drukkerek a rendőröket. Emiatt kellett a 7. percben félbeszakítani az Atalanta-Milan találkozót is.

Az egymással jó viszonyt ápoló Inter és Lazio-szurkolók erőiket egyesítve kövekkel megdobáltak egy rendőrségi épületet, ezenkívül több rendőrautót felborítottak.

A rendőrök elleni támadásokban több rendfenntartó szenvedett könnyebb sérüléseket. Szinte minden stadionban azt skandálták a szurkolók, hogy "Rendőrök, gyilkosok!". Romano Prodi miniszterelnök rendkívül aggasztónak nevezte a kialakult helyzetet.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×