eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Kovács Ági edzője: "Megtévesztés történt"

A doppingvétségbe keveredett olimpiai bajnok úszó, Kovács Ágnes edzője szerint több ponton is valótlanok azok a vádak, melyeket tanítványával szemben a Magyar Antidopping Csoport vezetője megfogalmazott.

Kovács Ágnes edzője szerint több ponton sem állják meg a helyüket a Magyar Antidopping Csoport vezetőjének állításai. Turi György nem érti, miként fordulhat elő, hogy a Kovács Ágnestől vizeletmintát vevő ellenőrök különböző időpontokat tüntettek fel azokon a nyomtatványokon, amelyek az október 30-i sikertelen mintavételi eljárásról, illetve a doppingmintavétel megtagadásáról készültek.

A szakember azt sem érti, miért szerepel a nyilatkozatban az, hogy a mintaadási kötelezettség megtagadása "megfelelő indoklás hiányában doppingvétségnek minősül", amikor Kovács Ágnes indokolt.

"Tiszeker Ágnes szerint a helyszínen nem derült ki, hova hivatalos Kovács Ágnes, miközben segítőinek többen és többször is elmondtuk, hogy versenyzőnket, mint UNICEF-követet Roger Moorék a Hiltonba várják 9 órára, ezért kell sietnie, s az edzés vége előtt távoznia az uszodából. Nemcsak hogy volt indok tehát, amit megosztottunk velük, de még tanácsot is kértünk, és azt a választ kaptuk, hogy az indok megfelelő, Áginak nem lesz belőle problémája. Mi ebben a tudatban írtuk alá a nyilatkozatot, vagyis részükről megtévesztés és tévedésbe ejtés történt."

"Az sem felel meg a valóságnak - folytatta Turi György -, hogy nem kértük meg a doppingellenőröket, kísérjék el Kovács Ágnest későbbi mintaadás céljából az ünnepségre, csak éppen nem Ági kérte ezt, hanem én, mert nekem jutott az eszembe, hogy jó lenne, ha a hivatalos programján ott lennének az ellenőrök is, éppen azért, hogy ne legyen baj a dologból."

Az olimpiai bajnok úszónő október 30-án egy doppingellenőrzés során 25 ml mennyiségű mintát adott az ellenőröknek, de ez az előírt minimális mennyiséget - a 75 ml-t - nem érte el, ezért ezt a szabályok szerint nem fogadhatták el.

Turi György szombaton 1300-1400 óra között az InfoRádió Gólvonal című műsorában részletesen beszél az ügyről.

Címlapról ajánljuk
Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×