Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Kovács Ági edzője: \"Megtévesztés történt\"

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A doppingvétségbe keveredett olimpiai bajnok úszó, Kovács Ágnes edzője szerint több ponton is valótlanok azok a vádak, melyeket tanítványával szemben a Magyar Antidopping Csoport vezetője megfogalmazott.

Kovács Ágnes edzője szerint több ponton sem állják meg a helyüket a Magyar Antidopping Csoport vezetőjének állításai. Turi György nem érti, miként fordulhat elő, hogy a Kovács Ágnestől vizeletmintát vevő ellenőrök különböző időpontokat tüntettek fel azokon a nyomtatványokon, amelyek az október 30-i sikertelen mintavételi eljárásról, illetve a doppingmintavétel megtagadásáról készültek.

A szakember azt sem érti, miért szerepel a nyilatkozatban az, hogy a mintaadási kötelezettség megtagadása "megfelelő indoklás hiányában doppingvétségnek minősül", amikor Kovács Ágnes indokolt.

"Tiszeker Ágnes szerint a helyszínen nem derült ki, hova hivatalos Kovács Ágnes, miközben segítőinek többen és többször is elmondtuk, hogy versenyzőnket, mint UNICEF-követet Roger Moorék a Hiltonba várják 9 órára, ezért kell sietnie, s az edzés vége előtt távoznia az uszodából. Nemcsak hogy volt indok tehát, amit megosztottunk velük, de még tanácsot is kértünk, és azt a választ kaptuk, hogy az indok megfelelő, Áginak nem lesz belőle problémája. Mi ebben a tudatban írtuk alá a nyilatkozatot, vagyis részükről megtévesztés és tévedésbe ejtés történt."

"Az sem felel meg a valóságnak - folytatta Turi György -, hogy nem kértük meg a doppingellenőröket, kísérjék el Kovács Ágnest későbbi mintaadás céljából az ünnepségre, csak éppen nem Ági kérte ezt, hanem én, mert nekem jutott az eszembe, hogy jó lenne, ha a hivatalos programján ott lennének az ellenőrök is, éppen azért, hogy ne legyen baj a dologból."

Az olimpiai bajnok úszónő október 30-án egy doppingellenőrzés során 25 ml mennyiségű mintát adott az ellenőröknek, de ez az előírt minimális mennyiséget - a 75 ml-t - nem érte el, ezért ezt a szabályok szerint nem fogadhatták el.

Turi György szombaton 1300-1400 óra között az InfoRádió Gólvonal című műsorában részletesen beszél az ügyről.