Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Alonso volt tesztpilótájával cserélhet csapatot

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Egyre valószínűbb, hogy a kétszeres világbajnok Fernando Alonso a Forma-1-es Renault csapatnál folytatja pályafutását.

Egyes lapok már hónapokkal ezelőtt tudni vélték, hogy Alonso visszakerül Flavio Briatore csapatához, de a spanyol pilóta még azután sem nyilatkozott túl biztatóan ennek az esélyéről, hogy - máig kérdéses körülmények között - távozott a McLarentől. (Az angol és a német sajtó beszámolói szerint főnöke, Ron Dennis egyszerűen kirúgta, a hivatalos változat viszont közös megegyezésről szólt.)

Az Alonsóhoz igen közel álló Marca című lap most arról számolt be, hogy nem áll távol a megegyezéstől a pilóta és a Renault, így napokon belül bejelentést tehetnek.

Alonso óvatos

Az egyetlen fő kérdés, hogy milyen időtartamra szóljon a megállapodás, mert Alonso legszívesebben csak egy évre írna alá, gyenge szereplés esetén pedig váltana.

A Renault vezetői érthetően minél hosszabb, legalább két, de inkább három évre állapodnának meg Alonsóval.

A McLaren vezetői a napokban azt hangoztatták, hogy nem sietik el Alonso utódjának kijlelölését, és csak néhány pilóta jöhet szóba az angol Lewis Hamilton csapattársaként.

A wokingiak helyzetét nehezíti, hogy kevés a nem elkötelezett pilóta, a csapat pedig a kémügy miatt kapott 50+50 millió dolláros büntetést nyögi, így nem akar kivásárlásra költeni.

A Williams sztárja nem mehet a McLarenhez

A Williams szerdán bejelentette, hogy a német Nico Rosberggel és a japán Kazuki Nakajimával vágnak neki a 2008-as szezonnak, így Keke Rosberg fiáról egyelőre le kell tennie a McLarennek.

A Renault Alonso mellé valószínűleg az eddigi tesztpilótát, a brazil Nelsinho Piquet-t ültetné, így az idei kettősnek nem jutna versenyzési lehetőség a csapatnál.

Az eddigi információk alapján az a legvalószínűbb, hogy a finn Heikki Kovalainen érkezik a McLarenhez, így gyakorlatilag helyet cserélne Alonsóval.

Kovalainen korábban a Renault-nál éppen Alonso keze alá dolgozott, hiszen tesztpilótaként segítette a spanyol versenyzőt, idén pedig a kétszeres világbajnok távozása után főszerepet kapott az istállónál az olasz Giancarlo Fisichella mellett.

Kovalainen a nehézkes melbourne-i kezés után egyre jobb teljesítményt nyújtott, a Kanadai Nagydíjtól kezdve pedig végig meggyőzőbb volt rutinos csapattársánál.