eur:
394.28
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Talmácsi a téma az olasz és a spanyol sajtóban is

Elsősorban az olasz és a spanyol sajtóban talált visszhangra Talmácsi Gábor világbajnoki sikere. Nem véletlen: a 125 köbcentiseknél e két ország adja a legtöbb jó versenyzőt a menők közé.

A világszerte Gazzettaként emlegetett milánói napilap röviden közli az utolsó futam leírását, de beszámolója nagyobb részét annak hangsúlyozásának szenteli, hogy Magyarország első motoros világbajnokát tisztelhetjük Talmácsiban.

A lap kiemeli, a három kategóriában (125, 250, 500 kcm) 18 ország szerzett már világbajnoki címet, hozzájuk csatlakozott most Magyarország. A listát egyébként az olaszok vezetik (62), a britek (30) és a spanyolok (19) előtt. Három országnak van egy világbajnoki címe: Finnországnak, Ausztriának és Magyarországnak.

A Marca című, madridi napilap is foglalkozik, természetesen, a 125 köbcentisek záró futamával. A korrekt beszámoló rögzíti a tényeket - Faubel nyerte a futamot, Talmácsi a világbajnokságot, másképpen a spanyol a csata, de a magyar a háború győztese -, de ezúttal érdekesebbek az internetes portál kommentárjai.

A beíró spanyol szurkolók mindegyike Talmácsit dicséri, és akad, aki megemlíti, kiemelendő az Aspar-csapat tisztessége. Engedte, hogy a két pilóta maga döntse el egymás között a világbajnoki címet.

Héctor Faubel a barcelonai sportnapilapban, a Sportban úgy fogalmazott, egész éves teljesítményét tekintve jobb volt Talmácsinál, öt versenyt is megnyert, szemben a háromig jutó magyarral.

Szerinte két versenyen bukta el a világbajnoki címet: Montmelóban Pesek, Misanóban Talmácsi babrált ki vele - az ő véleménye szerint.

A német nyelvű sajtóban érdekes az Eurosport kommentátorának értékelése. Elismeri Talmácsi nagyszerűségét, de nevét nem tudta helyesen, leírni...

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×