eur:
394.24
usd:
369.36
bux:
65212.36
2024. április 19. péntek Emma

Talmácsi: "A dolgok nagyon bonyolulttá váltak"

Talmácsi Gábor vasárnap megszerezte a világbajnoki címet a 125 köbcentisek között a gyorsasági motoros világbajnokságon. A szezonzáró Valenciai Nagydíjat a spanyol Hector Faubel nyerte a magyar versenyző előtt, akivel az AS spanyol sportlap készített interjút.

Hogyan tudta ilyen jól viselni a nyomást?

Rengeteg üzenetet kaptam a legkülönfélébb helyekről, nagyon sokan drukkoltak nekem. Nyugodt maradtam, ugyanúgy készültem a versenyre, mint bármelyik másikra. A verseny első fele normálisan zajlott, ám a közepétől a dolgok nagyon bonyolulttá váltak.

Miért?

Az elején minden jól ment, jó ritmusban köröztem, nyugodt voltam. A verseny felénél azonban a gumik hatásfoka csökkent, ami nagyon megnehezítette a helyzetem.

És Faubel?

Nagyon agresszív volt, túlságosan is. Az utolsó két körben érintettük egymást, lezárt, bolondul viselkedett, de én végig nyugodt maradtam. Az egyenes végén le akart lassítani engem, de én csak a pozícióm őrzésére törekedtem. A verseny vége fantasztikus volt, nehéz megmagyarázni. Nagyon hálás vagyok mindenek előtt az Apriliának, hiszen annak ellenére, hogy nem az én motorom volt a leggyorsabb, rengeteg támogatást kaptam a gyártól.

Mi a helyzet csapatával, az Asparral?

Jól viselkedtek velem, mindig segítettek, annak ellenére, hogy nem vagyok spanyol. Gratuláltak és ünnepeltünk.

Címlapról ajánljuk
Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×