eur:
395.91
usd:
366.9
bux:
65670.44
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

A tornagyőzelem lendületet adhat Lékó Péternek

Lékó Péter moszkvai győzelme lendületet adhat számára a következő versenyekhez - jelentette ki az InfoRádiónak a Magyar Sakkszövetség kommunikációs igazgatója, miután a magyar nagymester megnyerte a Mihail Tal emléktornát.

Lékó Péter az utolsó fordulóban biztosította be sikerét, miután a sötét bábukat vezetve remizett az ukrán Ponomarjovval.

A Magyar Sakkszövetség kommunikációs igazgatója hangsúlyozta: a Mihail Tal emléktorna az év egyik legrangosabb viadala, amelyet a sakk legendás világbajnokának emlékére rendeztek meg, plusz motivációt adva az indulóknak.

"Nagyon fontos volt Péter számára, hogy mintegy másfél év után versenyt tudott nyerni. Bizonyította, hogy elméletben nagyon jól felkészült, és feltétlenül elégedett lehet a játékával" - tette hozzá Verőci Zsuzsa.

A kommunikációs igazgató úgy véli, hogy ez a győzelem sokat segíthet a magyar nagymesternek a februári linaresi versenyen is.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Egyre több ország ismeri fel a menekülthelyzet tarthatatlanságát

A humanitárius hozzáférést és a migránsok menedékjogi helyzetét elemezte egy nemzetközi tanulmány, melynek készítői szakpolitikai intézkedéseket is javasolnak az érintett országok vezetőinek. A Migrációkutató Intézet vezető kutatója azt mondta az InfoRádióban, hogy a jelentés megerősíti, egyre több nyugati kormányzat ébred rá, milyen veszélyei lehetnek az illegális migrációnak, ugyanakkor Tárik Meszár szerint az elemzés több megállapítása is ellentmondásos.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×