eur:
395.72
usd:
372.02
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Az amerikaiak elrabolják a legjobb oroszokat

Egy orosz hokis egyszerűen megszökött klubja finnországi edzőtáborából, hogy Amerikában, a profi NHL-ben játszhasson. Az orosz sportvezetés hadat üzent az amerikaiaknak, mondván: elrabolják legjobbjaikat.

Oroszország harcba száll az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) ellen, amiért legjobb játékosainkat egyszerűen elrabolják - jelentette ki Gennagyij Velicskin, a Metallurg Magnyitogorszk elnöke, azt követően, hogy bő egy hete Jevgenyij Malkin egyszerűen megszökött a klub finnországi edzőtáborából, és az Egyesült Államokba repült.

A Magnyitogorszk mellett a Lokomotiv Jaroszlav és a bajnoki címvédő AK Barsz Kazany is "frontot nyit", előbbi Alekszej Mihnov és Andrej Taratyuhin, míg utóbbi Enver Liszin távozása miatt.

Az oroszok azt kifogásolják, hogy ha aláírták volna az NHL-lel az átigazolási szabályzatot, akkor hokisonként legfeljebb 200 ezer dollárt kaphattak volna, ám az ifjú titánok legalább tízszer többet érnek.

A csapatok mellett áll két egykori szupersztár, az Orosz Jégkorong Szövetség elnöke, Vlagyiszlav Tretyak, illetve a sportügyekért felelős miniszter, Vjacseszlav Fetyiszov is.

"Nem ülhetünk tétlenül, miközben az NHL elviszi a legjobbjainkat" - jegyezte meg Tretyak.

A három klub már felfogadott egy amerikai ügyvédet, hogy készítse elő a bírósági feljelentést.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×