Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Talmácsi a kilencedik helyről rajtolhat Brnóban

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Talmácsi Gábor a kilencedik helyről rajtolhat a 125 köbcentisek között a gyorsasági motoros világbajnokság 12., csehországi futamán, Brnóban.

Tóth Imre, a nyolcadliteres géposztály másik magyarja a 21. pozícióból startolhat.

Az időmérő jól kezdődött Talmácsi számára, s az elején úgy tűnt, előkelő helyet harcolhat ki a vasárnapi futamra: volt hatodik, aztán ötödik, de az apriliások egyre gyorsabbak lettek, a magyar a Hondával viszont nem tudta tartani velük a lépést.

Egyre jobban lecsúszott, az utolsó percekben már csak a 14. helyen tanyázott. Aztán még rátett egy lapáttal, és az utolsó körében mindent beleadva sikerült feljönnie a kilencedik pozícióba, ami a harmadik sor elejét jelenti.

"A Honda most sajnos ennyit tud. Tulajdonképpen nincs gondom a motorral, csak éppen erre képes. A többi hondásnak, az olasz Lainak és a tavaly világbajnok svájci Lüthinek sem megy. Talán egy kicsivel egy-két tizeddel tudnék gyorsabban menni, ha összejönne egy jobb gázadás, de az már nagyon rizikós lenne. Hogy vasárnap mi lesz? Szerintem az elején négyen-öten elmennek, én pedig megpróbálok a nyomukba eredni" - mondta a motoros.

Az első rajtkockát a finn Mika Kallio (KTM), Talmácsi tavalyi márkatársa szerezte meg. A második heylről a pontversenyben éllovas spanyol Alvaro Bautista (Aprilia), míg a harmadikról a hazai közönségkedvenc Lukas Pesek (Derbi) vághat neki a Cseh Nagydíjnak.