eur:
393.87
usd:
367.92
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Schmitt: "az elnökség felkért, fontoljam meg elnöki szerepvállalásomat"

Egybehangzó sajtóértesülések szerint Schmitt Pál, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke legkésőbb december 9-én, a szervezet rendes közgyűlésén bejelentheti lemondását. Utódja Gyárfás Tamás MOB-alelnök, a Magyar Úszószövetség elnöke lehet.

A Magyar Olimpiai Bizottság elnökségi tagjai hétfőn öt és fél órán keresztül egyeztettek a szervezet vezetőjének, Schmitt Pálnak a jövőjéről. A tagok az elnök közlése szerint semmiről sem szavaztak, arról viszont döntöttek, hogy nem hívnak össze rendkívüli közgyűlést.

"Az elnökség úgy döntött: felkér engem, hogy fontoljam meg elnöki szerepvállalásomat, és én erre december 9-ig határidőt kértem. Ez a következő közgyűlés időpontja, eddig kell meghoznom végső döntésemet saját szerepvállalásommal kapcsolatban" - fogalmazott Schmitt Pál.

Aláírások

Korábban a Magyar Olimpiai Bizottság 165 tagja közül 102-en írták alá azt a módosító indítványt, amely szerint párt országos elnöke, alelnöke meghatározott időn belül nem tölthetné be a MOB elnöki vagy főtitkári posztját.

A 18 elnökségi tag közül tízen írták alá ezt az egyértelműen a Fidesz alelnöki posztját is betöltő Schmitt Pál elmozdítását célzó indítványt. A MOB-elnök egyébként nem nézte meg a névsort, hogy ez ne okozzon törést személyes kapcsolataiban.

Lehet-e egyedül politikai csatákat folytatni?

A legnagyobb ellenzéki párt alelnöki posztját is betöltő Schmitt Pállal szemben bírálói azt emelték ki, hogy politikai csatározások színhelyévé vált a MOB, és politikai szerepvállalása miatt a bizottsághoz érkező szponzori bevételek is messze elmaradnak a várakozásoktól.

Schmitt Pál posztjára Gyárfás Tamás, a MOB jelenlegi alelnöke, a Magyar Úszószövetség elnöke a legesélyesebb. A 2012-es magyar-horvát Eb-pályázatot is irányító sportvezető a Nemzeti Sport című lapban korábban arra a kérdésre, hogy szívesen lenne-e MOB-elnök, azt felelte: "A futballszövetség jelenlegi elnöke korábban többször is kijelentette, hogy mi nem akar lenni. Ha most azt mondom, hogy mennyire nem szeretnék elnök lenni, akkor mostantól én vagyok a Kisteleki II. (...) Maradnék inkább Gyárfás".

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×