eur:
395.09
usd:
370.83
bux:
65054.54
2024. április 19. péntek Emma

Hogyan maradhat életben a Fradi?

Bár reális a veszélye annak, hogy a Fradit működtető gazdasági társaság tönkremenjen, Dénes Ferenc sportközgazdász mégsem tart attól, hogy csődbe megy a Ferencváros. A szakember az InfoRádió Aréna című műsorában úgy vélekedett: a fociklubot szurkolói és támogatói megmentik a gazdasági összeomlástól.

Történetének talán legkritikusabb gazdasági válságához érkezett a Ferencváros: súlyosan eladósodott a klub, nem felel meg az élvonalbeli indulás licencszabályainak. Dénes Ferenc szerint a jelenlegi helyzetben reális esély van arra, hogy a csapatot működtető gazdasági társaság csődbe menjen.

Ennek ellenére a sportközgazdász azt mondja: valójában nem tart ettől a szélsőséges kimenettől. Dénes Ferenc ezt azzal a közgazdaságtanilag irracionális, de jól magyarázható jelenséggel magyarázta, hogy a klub gyenge teljesítménye ellenére az elmúlt évekhez képest megkétszereződött, majdnem megháromszorozódott az eladott bérletek száma.

"Hasonlóan fog alakulni a támogatói kör is, amelynek most életmentőnek kell lennie. A Ferencváros mellé fognak állni azok az elkötelezett vezetők, akiknek van lehetőségük dönteni arról, hogy komolyabb pénzt tegyenek a Ferencvárosba" - jósolta a sportközgazdász.

A magyar labdarúgáson is múlik a Fradi sorsa

"A Ferencváros problémáinak hosszabb távú megoldása persze már egy sokkal átfogóbb kérdés, amely alapvetően a klubon múlik, de nem kis részben a klub környezetén is, beleértve a magyar labdarúgás általános szerkezetét" - emlékeztetett Dénes Ferenc.

A szakember szerint a klubnak olyan menedzsmentre lenne szüksége, amely nem csak a gazdaságot, az üzleti világot ismeri, de a sportgazdaságtant is.

A Ferencvárosnak ugyanis ki kellene használnia azt, hogy egy olyan vállalkozás, amely valóságos szolgáltatási ágként működtethető, amely nyújthatna valódi szórakoztatóipari labdarúgást, nem csak amatőr futballt. Az összes többi ugyanis csak amatőr foci - vélekedett Dénes Ferenc.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt. Elege van a "Gyurcsányozásból", és felidézte, mit csinált Karácsony Gergellyel a villamos, illetve a tram-train a 2022-es kampány ellenzéki előválasztásán.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×