eur:
394.03
usd:
365.68
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta

Egerszegi Krisztina exkluzív: csodálatos élmény a verseny

Tíz éve visszavonult az úszástól, de ma is a legnépszerűbb magyarok közé tartozik Egerszegi Krisztina. Ezt bizonyítja az a taps is, amivel az ötszörös olimpiai bajnok sportolót fogadták a nézők a margitszigeti Európa-bajnokságon. Minden idők legfiatalabb női bajnoka díjátadóként vett részt a viadalon és az InfoRádiónak adott interjúban elmondta: jobban izgult, mint versenyzőként.

- Milyen érzésekkel nézi a versenyeket?

- Nosztalgikusan. Kicsit talán jobban is izgulok, mint ha versenyzőként kellett volna szerepelnem, hiszen életemben először adtam át díjat. Csodálatos élmény volt az egész verseny.

- Mihez tudná hasonlítani a mostani környezetet?

- Úgy gondolom, hogy egy versenyzőnek nagyon nagy dolog, ha magyar közönség, ennyi ember előtt, ekkora szeretettel övezve úszhat.

- A magyar versenyzők szereplését mennyire követi nyomon?

- Szoktam figyelni az eredményeket. Ha világverseny van, akkor ha tudom, megnézem, de most szakmai dolgokat nem tudok mondani.

- Most végre összejöttek az érmek is...

- Nagyon örültem neki, mert az összes versenyző próbálja a maximumot nyújtani a magyar közönségnek, és mindent megpróbál megtenni azért, hogy kiszolgálja a nézőket. Úgy gondolom, hogy ez 110 százalékosan sikerült.

- Évek óta főállású anya. A gyermekei mennyire vonzódnak az úszáshoz?

- Nagyon szeretik a vizet, olyanok benne, mint a halak. A nagyobbik már tanul úszni, de még gyakorolnia kell. Szeretnénk, ha mind a hárman megtanulnának úszni, de nem mondom, hogy azt szeretnénk, ha úszók lennének.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

Az Európai Bizottság két ügyben is kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen a közbeszerzésre vonatkozó uniós jogszabályok megsértésére hivatkozva még tavaly év végén, amelyek heteken belül új szintre léphetnek. A Portfolio uniós döntéshozóktól úgy értesült, hogy több esetben látnak még kételyeket a magyar közbeszerzési rendszert illetően, így valószínűleg további egyeztetésekre lesz szükség, ezek után májusban felszólítást küldhetnek, hogy ne citálják Magyarországot az Európai Unió Bírósága elé.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×