Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Egerszegi Krisztina exkluzív: csodálatos élmény a verseny

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Tíz éve visszavonult az úszástól, de ma is a legnépszerűbb magyarok közé tartozik Egerszegi Krisztina. Ezt bizonyítja az a taps is, amivel az ötszörös olimpiai bajnok sportolót fogadták a nézők a margitszigeti Európa-bajnokságon. Minden idők legfiatalabb női bajnoka díjátadóként vett részt a viadalon és az InfoRádiónak adott interjúban elmondta: jobban izgult, mint versenyzőként.
- Milyen érzésekkel nézi a versenyeket?

- Nosztalgikusan. Kicsit talán jobban is izgulok, mint ha versenyzőként kellett volna szerepelnem, hiszen életemben először adtam át díjat. Csodálatos élmény volt az egész verseny.

- Mihez tudná hasonlítani a mostani környezetet?

- Úgy gondolom, hogy egy versenyzőnek nagyon nagy dolog, ha magyar közönség, ennyi ember előtt, ekkora szeretettel övezve úszhat.

- A magyar versenyzők szereplését mennyire követi nyomon?

- Szoktam figyelni az eredményeket. Ha világverseny van, akkor ha tudom, megnézem, de most szakmai dolgokat nem tudok mondani.

- Most végre összejöttek az érmek is...

- Nagyon örültem neki, mert az összes versenyző próbálja a maximumot nyújtani a magyar közönségnek, és mindent megpróbál megtenni azért, hogy kiszolgálja a nézőket. Úgy gondolom, hogy ez 110 százalékosan sikerült.

- Évek óta főállású anya. A gyermekei mennyire vonzódnak az úszáshoz?

- Nagyon szeretik a vizet, olyanok benne, mint a halak. A nagyobbik már tanul úszni, de még gyakorolnia kell. Szeretnénk, ha mind a hárman megtanulnának úszni, de nem mondom, hogy azt szeretnénk, ha úszók lennének.