eur:
394.84
usd:
371.99
bux:
66373.1
2024. április 16. kedd Csongor

Legjobb meccsek, legjobb csajok - képgalériák!

Két nap szünet után pénteken ismét lesznek mérkőzések a németországi labdarúgó-világbajnokságon. A csapatok a negyeddöntőkkel folytatják a sorozatot. Pénteken német-argentin és olasz-ukrán összecsapást rendeznek, míg szombaton Brazília Franciaországgal, Anglia pedig Portugáliával találkozik az elődöntőbe jutásért.

Pénteken délután 5 órakor Berlinben rendezik meg a Németország-Argentína rangadót. A két ország csapatai 1986-ban és 1990-ben a döntőben találkoztak, előbb a dél-amerikaiak, majd az egykori NSZK örülhetett.

A németek senkitől sem félnek

Ami az esélyeket illeti: a németek mellett a hazai pálya előnye szól, hiszen a berlini stadion 72 ezer nézőjének döntő többsége értük szorít majd, míg az argentinok abban bízhatnak, hogy riválisuk 2000 októbere óta a világ élvonalába tartozó válogatott ellen nyeretlen.

Tavaly kétszer találkozott egymással a két gárda, egyaránt 2-2-es eredmény született.

A német csapat egyik legjobbjának tartott Michael Ballack szerint semmi okuk félni az argentínoktól, hiszen semmivel sem rosszabbak a dél-amerikai csapatnál. A középpályás azt is elmondta, hogy hisznek Jürgen Klinsmann szövetségi kapitányban, hiszen az elmúlt két évben rengeteget fejlődtek.

Az argentínok győzelemre születtek?

Az argentin válogatott egyik legtehetségesebbnek tartott játékosa Lionel Messi sem szenved önbizalomhiányban. A Barcelona csatára szerint ők győzelemre születtek, hiszen a csapatban szereplő világklasszisoknak köszönhetően bármeddig eljuthatnak.

Felforgatott olasz védelem

Este 9 órakor Hamburgban Olaszország-Ukrajna mérkőzés lesz. Az olasz csapat eddig háromszor győzött a tornán és csak az Egyesült Államok tudott döntetlent elérni ellene.


Olaszok és ukránok egymás ellen - másképp
(fotó: fifaworldcup.com) (képgaléria)

Az olasz válogatottnál tulajdonképpen sajtócsendet rendeltek el, a kevés információból annyi azért kiderül, hogy kényszerből alaposan felforgatott védelemmel lépnek majd pályára az olaszok, hiszen Alessandro Nesta sérülés, míg első számú helyettese, Marco Materazzi eltiltás miatt hiányzik majd. A védelem közepén így a Palermo játékosa, Andrea Barzagli kap lehetőséget.

Ennél is fontosabb hír, hogy várhatóan visszakerül a kezdőbe Francesco Totti, akit feldobott, hogy a nyolcaddöntőből az őt 11-esből szerzett találatával jutottak tovább.

Sevcsenko a volt klubtársak ellen

Az ukrán válogatottat a szakértők a negyeddöntők leggyengébb gárdájának tartják: a vébén a mérlegük eddig 50 százalékos. A mérkőzés érdekessége, hogy az ukrán világklasszis Andrij Sevcsenko, aki 7 év után, a vébé előtti napokban hagyta el Milánót és igazolt Angliába, most korábbi játszótársai ellen lép pályára.

A Chelsea új csatára szerint a legjobb nyolc közé kerüléssel már felülmúlták a várakozást. Az olaszok ellen nehéz dolguk lesz - vélekedett Andrij Sevcsenko, aki szerint mindent megtesznek majd a győzelemért.

Az ukránoknál egyetlen sérült van, a csatár Andrij Voronin, aki combizomhúzódást szenvedett és a világbajnokságon már semmiképpen sem léphet pályára.

Megtizedelt portugálok

A negyeddöntő másik két mérkőzését szombaton rendezik. A délutáni összecsapáson Anglia Portugáliával találkozik. A csata pikantériáját az adja, hogy a két évvel ezelőtti, portugáliai Európa-bajnokságon a házigazdák - szintén a negyeddöntőben - vitatott körülmények között jutottak tovább, hiszen a bíró nem adta meg Sol Campbell szabályosnak tűnő gólját.

A portugáloknál nem játszhat Deco és Costinha, akiket a nyolcaddöntőben vívott, Hollandia elleni összecsapáson kiállítottak és kérdéses Cristiano Ronaldo szereplése is, akit sérülés miatt kellett lecserélni.

Anglia (majdnem) csatárok nélkül

Az angoloknál elsősorban a csatársorban adódnak problémák, hiszen a sérült Owen hiányában összesen három emberrel gazdálkodhat a meglehetősen furcsán válogató Swen Göran Eriksson szövetségi kapitány.

Más kérdés, hogy közülük Wayne Rooney sokáig sérült volt, Theo Walcott még egy percet sem játszott a világbajnokságon, Peter Crouch pedig leginkább magas. A védelembe viszont várhatóan visszatérhet Gary Neville, ami egyesek szerint nem biztos, hogy jót tesz az angol válogatottnak.

Brazília a legjobb összeállításában

A negyeddöntők időben utolsó mérkőzésén, szombat este megismétlődik az 1998-as világbajnoki döntő, miután a legjobb nyolc között Brazília Franciaországgal találkozik.


A brazil-francia nem csak a pályán rangadó
(fotó: fifaworldcup.com) (képgaléria)

A brazilok várhatóan a legerősebb összeállításukban léphetnek pályára, ami azt is jelenti - és ez mutatja, hogy mekkorát változott a világ a vébé kezdete óta -, hogy a csatársorból kimarad Adriano, akit a sérüléséből felépült Robinho szorít ki. A korábban sokat - többek között Adriano által is kritizált - Ronaldo helye immár megkérdőjelezhetetlen.

A brazilok állítják, hogy a nyolc évvel ezelőtti világbajnoki döntő - melyen 3-0-ra kikaptak a galloktól - immár csak rossz emlék, de azért visszavágásra készülnek.

A franciák erőt merítenek az 1998-as döntőből

A franciák ellenben éppen ebből az emlékből is meríthetnek erőt az összecsapás előtt. Zidanék a 16 között a hajszállal talán esélyesebbnek tartott spanyolokat búcsúztatták, mégpedig az utóbbi évek legjobb játékával.

A válogatott egyik legnagyobb sztárja, Thierry Henry magabiztos. Az Arsenal csatára szerint roppant mód tisztelik a brazilokat, de ez kölcsönös.

A védelem egyik vezére, Lilian Thuram Ronaldóról nyilatkozva azt mondta: lehet a súlyán vitatkozni, ám a gólok nem hazudnak. Márpedig a brazil csatár a világbajnokságok történetének leggólerősebb játékosa.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×