Inforádió

Meghallgatom Élő adás

\"A \"kis svájciak\" ideje elmúlt!\"

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Az öltözőben értesült csapata 11-esekkel kivívott továbbjutásáról Svájc ellen Oleg Blohin, a németországi labdarúgó-világbajnokság negyeddöntőjébe került ukrán válogatott szövetségi kapitánya.

"Annyira ideges voltam a hosszabbítás után, hogy be kellett mennem az öltözőbe, így egyetlen büntetőt sem láttam. Újságíróktól tudtam meg, hogy mi nyertünk, és hogy Sevcsenko kihagyta az elsőt. Õszintén szólva az ellenfél is rászolgált a győzelemre, ugyanannyi helyzet volt mindkét oldalon. Mi szerencsésebbnek bizonyultunk a végén, igazi orosz rulettel fejeződött be a meccs" - mondta a szakvezető.
/>
/>Az AC Milantól nemrég a Chelsea-hez igazolt csatársztár, Andrij Sevcsenko higgadtan beszélt meglepő bakijáról: "Rengeteg 11-est rúgtam már be életemben, de biztos volt, hogy egy idő után el fogok rontani egyet. Mindenesetre fantasztikus napon van túl a csapat és egész Ukrajna. Büszke vagyok a többiekre, mindenki szívvel-lélekkel küzdött."
/>
/>

Köbi Kuhn svájci szakvezető józanul értékelte a búcsút, hangsúlyozva, hogy mindig el kell fogadni a vereséget, még ha büntetőpárbajban születik is. "Megérdemelten jutottunk be a nyolcaddöntőbe, de ezúttal hiányzott a fiúkból a gól. Nem játszottunk védekező felfogásban, de mindig nyerni sem tudunk, ilyen egyszerű az egész."
/>
/>Ludovic Magnin, a gárda hátvédje valamivel indulatosabban fogalmazott: "Levertek és csalódottak vagyunk, de pár nap múlva már büszkén gondolunk majd arra, hogy mit értünk el. Az ájulásig harcoltunk, és örömöt szereztünk honfitársainknak. A "kis svájciak" ideje elmúlt!"
/>