eur:
394.4
usd:
370.59
bux:
0
2024. április 23. kedd Béla

A brazilok beszambáztak a negyeddöntőbe

Brazília bejutott a negyeddöntőbe a németországi labdarúgó-világbajnokságon: a Selecao 3-0-ra győzött Ghána ellen, és Ronaldo lett a vébék történetének legeredményesebb játékosa.

Ronaldo nem akart okot adni a találgatásra: vajon mikor előzi meg a 14 gólos Gerd Müllert a vébék történetének góllövőlistáján.
/>/>Kaká nagyszerűen ugratta ki a Real Madrid csillagát, aki rávezette a labdát a ghánai kapusra és egy biciklis csel után a hálóba gurított, így 15 góllal ő lett minden idők legeredményesebb világbajnoki gólszerzője.
/>/>
/>/>

A gyorsan bekapott gól után észbe kaptak a Fekete Csillagoknak becézett afrikai játékosok és többször próbálkoztak távoli lövésekkel, majd később a brazil védősor hatékonyságát tesztelték, eredménytelenül.
/>/>
/>/>Kihagyott ghánai helyzetek, brazil büntetés
/>/>
/>/>A ghánai támadók több rövidpasszos támadást is vezettek, átjátszva Lúcióékat, de a befejezéssel rendre gondjaik voltak, vagy Dida állt jó helyen, vagy valamelyik afrikai csatár bombázott a lelátóra.
/>/>
/>/>A kihagyott ghánai ziccereket "természetesen" büntették. Újra Kakától indult az akció: a Milán irányítója a szélen kiugró Cafuhoz passzolt, majd a szélről érkező labdára Adriano érkezett jókor, és betérdelte a második brazil gólt.
/>/>
/>/>Ratomir Dujkovics szövetségi kapitány a szünetben feltüzelhette a Fekete Csillagokat, mert Ghána sorra gyártotta a helyzeteket, de a roppant szimpatikus Elefántcsontparthoz hasonlóan a góllövéssel hadilábon állt.
/>/>
/>/>Pihengető brazilok a második félidőben
/>/>
/>/>

<
/>/>
/>/>Ronaldinho és a brazilok a ghánaiak fölé nőttek (fotó: fifaworldcup.com)

A második játékrészben Brazília láthatóan nem pörgött teljes fordulatszámon, ráadásul Parreira szövetségi kapitány több kulcsemberét is lehozta, igaz Emersont sérülés miatt.
/>/>
/>/>A ghánaiak lendületét Gyan és Michel bíró törte meg: a Modena csatára feldobta magát a tizenhatoson belül és a színészkedésért kapott második sárga lap után mehetett az öltözőbe.
/>/>
/>/>A meccs végén az emberelőnyben játszó brazilok már minden helyzetüket elszórakozták - egy kivételével. A középpályáról kilépő Zé Roberto elvitte a labdát Kingston kapus mellett, és beállította a 3-0-ás végeredményt.
/>/>
/>/>A brazilok ellenfele a négy közé jutásért a spanyol-francia találkozó győztese lesz, de ha a brazil védelem nem javul fel, akkor a klasszis támadókkal felálló európai együttesek ellen nehéz dolga lehet.
/>/>

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×