eur:
394.4
usd:
370.66
bux:
0
2024. április 23. kedd Béla

"A cserék csak gyengítettek minket"

Kis híján megismétlődött a tavalyi Konföderációs Kupa forgatókönyve: az argentin és a mexikói válogatott a németországi labdarúgó-világbajnokság nyolcaddöntőjében is kiélezett harcot vívott egymással a továbbjutásért, amely ezúttal sem dőlt el 90 perc alatt.

Mindkét alkalommal a dél-amerikaiak örülhettek a végén, 2005-ben, a vébé-főpróba elődöntőjében tizenegyesek döntöttek, most pedig Maxi Rodriguez, aki 1-1-es állásnál a 98. percben hatalmas gólt lőtt.
"A hosszabbításban sikerült emelnünk a játékunk színvonalát, ez hozta meg számunkra a sikert" - mondta a középpályás.

"A gólomnál mellre vettem a labdát, majd ahogy hullott le, megpróbáltam a lehető legjobban ellőni. Végül is mehetett volna máshova is..." - jegyezte meg  Maxi Rodriguez.

José Pekerman, az argentinok szövetségi kapitánya elismerte, hogy ismét nehéz feladat elé állította csapatát a mexikói együttes, amely szervezetten és jól futballozott a mérkőzés nagy részében.

"Többször elvesztettük a labdát, de aztán korrigáltuk a hibákat. Akadtak gondjaink a beívelésekkel is, Borgetti és Fonseca tartása egyáltalán nem volt könnyű. A siker sok elemből tevődik össze, így például a taktika mellett nagyon fontos a csapat lelkiállapota.

Ezúttal tiszta maradt a játékosok feje a kiélezett pillanatokban. Egy világbajnokság nem arról szól, hogy sétakocsikázással eljutunk a döntőig. Minden egyes szakaszban jön egy ellenfél, amely újabb és újabb nehézségeket okoz" - fogalmazott a szakvezető.

Pekerman kitért arra is, hogy Juan Roman Riquelme ezúttal nem tudta úgy szervezni a játékot, mint ahogy szokta, mert most alkalmazkodni kellett az ellenfélhez, sok munka akadt a középpályán.

A tréner szerint együtteséből Javier Mascherano játszott a leghasznosabban azzal, hogy rengeteg labdát gyűjtött be.
    
Ricardo La Volpe, a mexikóiak argentin szövetségi kapitánya Maxi Rodriguez mesteri lövése mellett abban látja a vereség okát, hogy náluk a cserék gyengítették a csapatot.
    
"Amikor például Pavel Pardo megsérült, és le kellett őt cserélni, a helyére beállt Gerardo Torrado már nem ugyanazt a játékerőt képviselte, miközben az argentinoknál Lionel Messi, Carlos Tevez és Pablo Aimar lépett pályára menet közben. Ugye nem kell magyarázni a különbséget" - fűzte hozzá a tréner.

"Lehetett volna más is az eredmény, de voltaképpen ez a realitás" - ismerte el La Volpe.

A szakvezető kérdésre reagálva kitért arra, hogy szeretne a továbbiakban is a mexikói válogatott élén maradni. La Volpe szerint csapata bizonyította, hogy képes jól futballozni.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×