Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Mindenki büszke a csapatára

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A nyolcaddöntőben aratott győzelem után mindenki boldog a házigazdáknál, és egyre nagyobb az önbizalmuk.

Jürgen Klinsmann szövetségi kapitány elmondta, hogy maradéktalanul elégedett a csapattal: "Büszke vagyok a fiúkra, jól küzJürgen Klinsmann szövetségi kapitány elmondta, hogy maradéktalanul elégedett csapatával: "Büszke vagyok a fiúkra, jól küzdöttek, és hamar eldöntötték a meccset. A játékra sem lehet panaszom. A két gyors gól és a kiállítás után eldőlt minden, bár a svédek jól küzdöttek. Aztán okoztunk magunknak egy kis értelmetlen izgalmat a 11-essel. Nagyon alaposan felkészültünk a svédekből."
/>
/>A német kapitány a következő mérkőzésről is beszélt. Jürgen Klinsmann azt mondta, hogy Argentína és Mexikó is nagyszerű csapat, mindkettővel játszottak tavaly a Konföderációs Kupán. A tréner szerint mindegy melyikkel találkozik Németország a negyeddöntőben, mert nehéz meccs lesz. "Egy olyan futballnemzet, mint Németország, nem lenne elégedett, ha a negyeddöntővel minden véget érne, s nem is lesz vége. Étvágyunk mérkőzésről mérkőzésre nő. Még nagy terveink vannak" - nyilatkozta Jürgen Klisnmann szövetségi kapitány a szombati müncheni mérkőzés után.


/>A müncheni mérkőzést a német államfő, Horst Köhler is megnézte a helyszínen, s a meccs után úgy vélte, hogy "eddig ez volt a legjobb első félidő a világbajnokságon". "Ugyanakkor az az érzésem, hogy a csapat még többet tud" - tette hozzá.

Ugyancsak a stadionban izgulta végig a mérkőzést a német kancellár, Angela Merkel. A német csapat szerinte is "még sok mindent képes elérni", s ő hisz is ebben.


/>Lars Lagerba:ck svéd szövetségi kapitány arról beszélt a mérkőzés után, hogy a németek a két gyors góllal nagyszerű rajtot vettek. A szakvezető hozzátette: ezután már nehéz dolguk volt. Mint mondta: tíz emberrel szinte lehetetlen legyőzni egy olyan csapatot, mint Németország. A kapitány azzal zárta nyilatkozatát, hogy büszke csapatára, amely kiválóan teljesített, addig, amíg bírta erővel.

 

A svéd televíziós kommentátorok "müncheni rémálomnak" minősítették svéd szempontból a mérkőzés első félidejét. Az Aftonbladet című stockholmi lap internetes kiadása a nemzeti színekre utalva azt írta, hogy "a játék kék-sárga rémálommá vált. A németek tizenkét perc alatt tiszta helyzetet teremtettek."
/>
/>

/>