Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Csata a továbbjutásért és Brazília elkerüléséért

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Délután a világbajnokság legnyíltabb csoportjának csapatai lépnek pályára. Olaszországnak, Csehországnak, Ghánának és az Egyesült Államoknak még egyaránt esélye van a továbbjutásra, miközben mindegyik igyekszik elkerülni Brazíliát a nyolcaddöntőben. Este Ausztrália és Horvátország ki-ki mérkőzést vív, Ausztráliában született horvátokkal és horvát származású ausztrálokkal.

Dénes Tamás, az InfoRádió világbajnokságra kiküldött tudósítója az E csoport küzdelmei kapcsán kiemelte: a továbbjutás nagyon sok tényezőtől függ, például, hogy az olaszok milyen passzban lépnek pályára.

A ghánai csapatban nem léphet pályára a két legjobb csatár, de így is inkább esélyesebbek az amerikaiaknál.

Ebben az esetben az olaszoknak a csehek ellen a döntetlen a továbbjutáshoz elég, az F csoportban várhatóan első helyen végző Brazília elkerüléséhez azonban nem.

Ausztrálok és horvátok itt is, ott is

A Horvátország-Ausztrália mérkőzés az egyik legpikánsabb találkozó a világbajnokságon, mivel a horvát csapatban két olyan játékos (Anthony Saric, Joe Didulica) van, aki Ausztráliában született és nőtt fel.

A másik oldalon Ausztráliának egész sor olyan játékosa van, akik az egykori Jugoszlávia területéről származnak, és/vagy játszottak Horvátországban: Zeljko Kalac, Tony Popovic, Josip Skoko, Mark Viduka, Ante Covic, Mile Sterjovski és a csapatkapitány Mark Viduka.

A találkozón a döntetlen az ausztráloknak kedvezne, a horvátok csak győzelem esetén juthatnak tovább.

A brazilok ellen pályára lépő Japánnak csak matematikai esélye van a továbblépésre, mivel ehhez több góllal kellene legyőznie a dél-amerikaiakat, ausztrál-horvát döntetlen mellett.