eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Aki remekül pótolta Didier Drogbát

Kétgólos hátrányból is fordítani tudott Elefántcsontpart Szerbia és Montenegró ellen a két csapat viklágbajnoki búcsúfellépésén. Az összecsapás (3-2) legjobbja Aruna Dindane volt, aki játékával és góljaival feledtette a csapatkapitány Didier Drogba hiányát.

Aruna Dindane 1980. november 26-án született és már az utcai futballmeccsek során kitűnt technikájával és atletikus termetével. Olyannyira, hogy nemsokára az Abidjan-i futballakadémián találta magát.

Története azonban nem tipikus sikersztori, hiszen fejlődése lassú volt, és edzői szerint egyáltalán nem volt egyértelmű, hogy megüti majd a profi futball mércéjét.

Az áttörés a tunéziai Esperance elleni mérkőzésen történt meg, melyen Dindane csereként beállva gyönyörű gólt lőtt és ezzel bejátszotta magát a csapatba.

Az elefántcsontparti csatár képességeire két évvel később, 20 éves korában figyelt fel a belga bajnok Anderlecht, ahol öt évig játszott, 2003-ban pedig a legjobb játékosnak választották. A támadó 2000-ben szerepelt először a válogatottban, azóta a 40. fellépése felé közeledik.

Belgiumból Franciaországba

Dindane fél évtized alatt kétszer nyert bajnokságot az Anderlechttel, 132 mérkőzésen rúgott 50 góljával pedig felkeltette a francia élvonalbeli Lens figyelmét, amely végül tavaly le is igazolta.

Bár első szezonja nem sikerült túl jól, a világbajnoki selejtezőkön öt góllal és ugyanannyi gólpasszal bizonyította: méltó partnere az elefántcsontparti válogatott legnagyobb sztárjának, Didier Drogbának.

Bár a nemzeti együttes búcsúzni kényszerült a németországi tornától, Aruna Dindane az utolsó mérkőzést jól használta ki, és két góljával alighanem több európai csapat figyelmét is felkeltette.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×