eur:
394.15
usd:
364.99
bux:
65490.4
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Jönnek a brazilok!

Kedd este pályára lép a németországi labdarúgó világbajnokság talán legnagyobb esélyesének kikiáltott brazil válogatott. A dél-amerikaiak Horvátországgal mérkőznek az F-csoportban. A horvátok azért bizakodnak.

Nemigen létezik olyan válogatott a világon, amely szívesen kezdené világbajnoki részvételét egy Brazília elleni mérkőzéssel. Így vannak ezzel a horvát csapat tagjai is, akik azonban - mi mást is tehetnének - bizakodnak a kedd esti összecsapás előtt.

"Mindannyian tisztában vagyunk azzal, hogy Brazília a legnagyobb esélyes. Nekünk nincs más dolgunk, mint kimenni a pályára és a legjobb tudásunk szerint játszani" - vélekedett a csatár Dado Prso.

"Természetesen nem ígérhetem meg a győzelmet, de ha ők rossz napot fognak ki, nekünk pedig minden bejön, akkor sikerülhet" - tette hozzá a skót Rangers játékosa.

Megtiszteltetés pályára lépni ellenük

A horvát válogatott egyik erőssége a védekezés. Josip Simunic kijelentette: nagyon izgalmas kihívásnak tartja a világbajnoki címvédők elleni mérkőzést. "Pillanatnyilag övék a legjobb csapat több világklasszissal. Megtiszteltetés ellenük pályára lépni" - fogalmazott, majd hozzátette: "nagyon jól ismerjük a brazil játékosokat, hiszen hétről hétre látjuk őket a Real Madridban, a Barcelonában és a többi nagy klubban játszani".

A brazil válogatott egyébként várhatóan négy támadóval próbálja majd bevenni a horvátok kapuját. Az előzetes hírek szerint Adriano, Ronaldinho, Ronaldo és Kaká egyszerre rohamozzák majd Tomislav Butina kapuját.

Utóbbi egyébként úgy vélte, hogy amennyiben képesek lesznek a kaputól 20-30 méterre védekezni, vagy lezárni a területet, akár meglepetést is okozhatnak.

Gellei: a brazilok csak elveszíthetik

Gellei Imre, a Ferencváros vezetőedzője a helyszínen nézi meg a mérkőzést. A magyar válogatott volt szövetségi kapitánya az InfoRádióban elmondta: azért szurkol, hogy a horvátok minél messzebb jussanak a vébén, mert az segítheti a 2012-es horvát-magyar közös Európa-bajnoki pályázatot.

A szakember szerint a brazilok a vébé egyértelmű esélyesei, akik csak elveszíthetik a tornát. Gellei Imre úgy vélte, Horvátország a legjobb nyolc közé juthat.

Dárdai: a horvátok a négy közé juthatnak

Dárdai Pál szerint meglepetéscsapat lehet a horvát, elsősorban azért, mert nagyon jól védekeznek. A magyar válogatott régi-új csapatkapitánya nekik szurkol az egész vébé alatt.

A Hertha BSC középpályása szerint a horvátok akár a négy közé is becsúszhatnak, onnan pedig már csak szerencse kérdése a továbbjutás.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×