eur:
394.29
usd:
370.42
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Bezárják a frankfurti stadiont

A tévénézőket zavarták a fény-árnyék kontrasztok a labdarúgó-világbajnokság mérkőzésein, ezért a szervezők úgy döntöttek: a nagy hőség ellenére becsukják a stadionok tetejét.

Frankfurtban a soron következő, keddi, Koreai Köztársaság-Togo világbajnoki labdarúgó-mérkőzésen behúzzák a stadion tetejét, hogy a tévénézők igényeit még inkább kiszolgálják.

A döntés annak ellenére született meg, hogy 30 Celsius-fokos hőmérséklet várható. A televízió előtt ülőket ugyanis nagyon zavarja az erős napfény, pontosabban a fény és az árnyék éles kontrasztja.
Az angolok 70 liter vizet ittak a meccs alatt

Az angol válogatott tagjai a napokban egyébként is panaszkodtak a hőség miatt, és azt kérték, hogy több vizes palackot helyezzenek el a pálya szélén. Amennyiben a 30 Celsius-fokos hőségben becsukják a tetőket, az a mérkőzéseket helyszínen követők számára felérhet majd egy szaunázás élményével.

A FIFA már vasárnap kilátásba helyezte a tetők behúzását, de a végső döntés előtt konzultált az érintett csapatok vezetőivel.

A szervezők hasonlót terveznek a következő gelsenkircheni mérkőzés kapcsán is, ahol pénteken 15 órától Argentína és Szerbia-Montenegró válogatottjai csapnak majd össze.

Címlapról ajánljuk
Egyetemi bérkövetelések: előrelépés még nincs, államtitkári ígéret már van

Egyetemi bérkövetelések: előrelépés még nincs, államtitkári ígéret már van

Hankó Balázs megígérte, megvizsgálják, hogy az általa ismert fizetési adatok miért nem egyeznek az egyetemi dolgozók bérpapírjain szereplő számokkal. Gregor Anikó, a Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete ELTE Társadalomtudományi Karának szakszervezeti titkára az InfoRádióban elmondta: hasznos volt az újabb egyeztetés, két hét múlva pedig újra tárgyalni fognak.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×