Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Szerbia: megszakadt a 3 éves veretlenségi sorozat

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A holland válogatott a világbajnokság C csoportjának első fordulójában 1-0-ra győzött Szerbia és Montenegró ellen. A gyenge színvonalú mérkőzésen Robbennek köszönhette sikerét Marco van Basten szövetségi kapitány gárdája. Szerbia és Montenegró válogatottját 3 év után győzték le.
Álmosan kezdtek

A mérkőzés elején szinte semmi nem történt, mondhatni ismerkedtek egymással a csapatok. Az állóvizet Robben kavarta fel: a 18. percben a Chelsea szélsője a van Persie-től kapott labdával egyedül törhetett kapura, és a kifutó Jevrics mellett lőtt a kapuba.

Holland fölény

A gól meghozta a hollandok, és persze Robben kedvét. A 22 éves támadó a tizenhatos bal sarkától lőhetett, de Jevrics hárított.
Marco van Basten csapata a gól után mezőnyfölényben játszott, ez azonban komolyabb helyzetet nem eredményezett.

A szerb-montenegrói együttes az első félóra végén jelezte, hogy a pályán van: Kezsman egy beadás után fejelhetett volna kapura, a labda azonban a bal kapufa mellett suhant el. A dél-szláv ziccert egy német-alföldi követte, ezúttal van Persie fejelt a kapu mellé.

Ismét Robben

A félidő végén újra Robben került helyzetbe, a tizenhatos bal sarkánál befelé cselezett, a lövése azonban pontatlan volt.
A második játékrészben a csapatok főleg a mezőnyben próbálkoztak, a kapuk csak elvétve forogtak veszélyben.

A félidő első jelentősebb eseményére a 82. percig kellett várni. Ekkor egy bal oldali szabadrúgásnál van Persie úgy döntött, hogy éles szögből teszteli Jevrics reflexeit, a labda a kapu és a berobbanó játékosok előtt szállt el.

A meccs vége előtt újra Robben - a mezőny legjobbja - próbálkozott, a tizenhatos jobb sarkánál befelé húzott, de lövése elkerülte a kaput.

Zsebben a három pont

A hollandok visszafogott játékuk ellenére is megérdemelten győztek, és ugyanúgy három ponttal várhatják a folytatást, mint Argentína.