Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Izzadságszagú argentin győzelem

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Argentína a csoportmeccsek első fordulójában 2-1-re győzött a bátran támadó Elefántcsontpart ellen a németországi labdarúgó-világbajnokságon. A dél-amerikaiak hálát adhattak az afrikai támadóknak, akik helyzetek sokaságát hagyták ki a hamburgi találkozón.

Nem óvatoskodtak a csapatok, a kezdő sípszó után azonnal egymásnak estek. Főleg az elefántcsontpartiak aktivitása volt feltűnő, az argentinokat szemmel láthatóan meglepte az afrikai offenzíva. Az első negyedórában Drogba fejjel és lábbal is veszélyes volt, de vagy a dél-amerikai bekkek voltak jó helyen, vagy Abbondanzieri kapus hárított.

Az első komolyabb argentin helyzet a 13. percben alakult ki. Riquelme szöglete után Ayala fejelt a kapufára, az "Elefántok" kapusa, Tizié a gólvonalon túlról szedte ki a labdát, ezt azonban Bleeckere játékvezető másként látta, így a gól elmaradt.

Nem sokkal később az elefántcsontparti Zokora iramodott meg a félpályánál, kicselezett három dél-amerikai védőt, de a beadása után kifejelték a labdát.

Itt helyzetek, ott gólok

Jose Pekerman csapata a 24. percre magához ragadta magához a kezdeményezést és Hernan Crespo révén meg is szerezte a vezetést. A Chelsea csatára kiharcolt egy szabadrúgást a bal szélen, majd Riquelme szabadrúgása után a berobbant a lepattanó labdára és előnyhöz juttatta Argentínát. A gól után kissé visszavetettek a lendületükből az afrikaiak.

Drogba a 32. percben jelezte, hogy a pályán vannak: a tizenhatos vonalán vette át a labdát, kapura tört volna, de Ayala újra jó helyen volt és tisztázott. Pár perccel később ismét meleg volt helyzet az argentin kapu előtt. Drogba lefejelte a labdát Ketiának, aki az ötös vonaláról fejelhetett, de Abbondanzieri ismét bravúrral hárított.

A kihagyott elefántcsontparti ziccert az argentinok góllal büntették. Riquelme újfent zseniálisan indított, a leshatárról rajtoló Saviola pedig Tizié kapus hasa alatt lőtt a hálóba.

Magabiztos dél-amerikaiak

A második félidő elejét Argentína uralta, Henri Michel afrikai fiai csak a játékrész közepén jelezték, hogy nem tekintik lefutottnak a meccset. A 70. perc környékén többször is veszélyeztettek, de pár méterrel mindig mellé vagy fölé lőttek.

A játékrész közepétől újra kiegyensúlyozott lett a játék képe, mindkét kapu felváltva forgott veszélyben, de a meccs utolsó negyed órájában Elefántcsontpart újabb offenzívát indított.

Késői Drogba-gól

Az argentinok jól zárták le a területet a tizenhatos előtt, ezért az afrikai ziccerek elmaradtak. Egészen a 82. percig. Egy baloldali akció végén Bakary Koné adott be, Drogba pedig kapásból a kapu közepébe lőtt. A gól után az argentinok kerültek helyzetbe: Maxi Rodriguez emelte át a labdát a kapuson, de lesen állt, így ismét egy érvénytelen gól gazdagította a meccs jegyzőkönyvét.

Az elefántcsontpartiak kitámadtak, Argentína pedig kedvére kontrázhatott, az újabb gól azonban elmaradt.